לקראת תוצאות המדגמים שיפורסמו הערב (שני) מיד עם סגירת הקלפיות, הפרופסור קמיל פוקס הסוקר של חדשות 13 אומר: "אני חושב שהמדגם הערב יהיה אחד מהמעניינים ביותר ששידרנו אי פעם. אנחנו רואים דברים שלא חשבנו עליהם".

לדבריו: "זה יהיה נורא מעניין בשל זה שאנחנו רואים דברים שלא חשבנו עליהם, למשל עצם זה שאחוז הצבעה עלה בסיבוב שלישי זה דבר שאנחנו לא ציפינו לו. אנחנו חשבנו שאנשים אפטיים שיש קורונה, ופתאום מגיעים המונים להצביע הם יכולים לשנות את התוצאות שראינו אותם בסקרים".

נכון לשעה 18:00 בערב עומד אחוז ההצבעה על 56.3%. מדובר בעלייה של 2.8% מהבחירות הקודמות. מדובר באחוזים הגבוהים מאז שנת 1999. יתכן והציבור סבור שאפשר להכריע את הבחירות הללו לאחר הסבב השלישי כשבשני הסבבים האחרונים לא הגיעו להכרעה ולא הוקמה ממשלה.

הסקרים האחרונים שפורסמו ביום שישי האחרון הראו קיפאון בגושים, אבל עם סחף לכיוון הליכוד. אחוזי הצבעה גבוהים בדרך כלל מחזקים את המפלגות הגדולות.

לפי סקר חדשות 12, שפורסם ביום שישי, הליכוד הוביל עם 35 מדטים, בעוד כחול לבן נשארה עם 33. הרשימה המשותפת עולתה ל-14 מנדטים, והעבודה-גשר מרצ עם 9 מנדטים. ימינה, ש"ס, ויהדות התורה זוכות כל אחת ל-7 מנדטים, ולבסוף ישראל ביתנו עם 6. מבחינת החלוקה לגושים, גוש הימין עם 58 מנדטים, גוש המרכז-שמאל עם 56, וליברמן עם 6. עוצמה יהודית לא עוברת את אחוז החסימה ונותרת מחוץ לכנסת עם 1.5 אחוז מהקולות.

מנגד, בחדשות 13 הציגו תיקו והליכוד וכחול לבן היו מסיימות – עם 33 מנדטים כל אחת. הרשימה המשותפת עולה לשיא של 15 מנדטים, העבודה-גשר מרצ עם 9, וימינה עם 8. בגזרת המפלגות החרדיות, ש"ס רשמה 8 מנדטים, בעוד שיהדות התורה עם 7. ישראל ביתנו נותרת עם 7 מנדטים כלשון המאזניים. החלוקה לגושים צמודה במיוחד, כשגוש הימין מוביל במנדט אחד על גוש המרכז-שמאל עם 57 מנדטים לעומת 56 ו-7 לליברמן. גם כאן עוצמה יהודית לא עוברת את אחוז החסימה.