מתכון לבקלוואה מתוקה 

אין כמו קינוח מתוק שאפשר לאכול גם אחרי הסעודה הבשרית של שבת. הלהיט המתוק 'בקלוואה', הוא פתרון מושלם והרבה יותר קל להכנה ממה שאתם חושבים. כך תכינו אותו שלב אחרי שלב

מאת: אופירה רבני

מצרכים:
1 בצק עלים מופשר
חצי קילו פיסטוקים קלופים
חצי קילו אגוזי מלך
חצי שקדים קלופים
1 כף סוכר
1 כף קינמון טחון
לסירופ סוכר: כוס מים, כוס סוכר וחצי לימון סחוט

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור מראש בחום 180 מעלות

2.על נייר אפייה משטחים  3/4 מהבצק עלים בצורת מרובע

3. טוחנים (רמה בינונית) את השקדים, הפיסטוקים ואגוזי המלך ומוסיפים למלית את הסוכר והקינמון

4. מסדרים את מלית השקדים והפיסטוקים מעל כל ריבוע הבצק, מקפלים את הבצק לחצי ולאחר מכן חותכים ל2 חצאים שווים לאורך. כדי ליצור שני מלבנים שווים, מהם חותכים מלבנים שווים לרוחב

5. אופים בתנור שחומם מראש למשל חצי שעה

6. בקערה קטנה מכינים את סירופ הסוכר. מערבבים היטב כוס מים חמים עם כוס סוכר וחצי לימון סחוט. לסיום מזגגים את הסירופ מעל הבקלוואה המוכנה ומקשטים בפיסטוקים קצוצים מעל.

שבת שלום!