מבזקים
סרוגים

המועצה הכריעה: הקוריאנים לא ישוכנו ביישוב הר גילה

למרות שבג"ץ דחה על הסף את עתירת תושבי הר גילה, מועצת גוש עציון הודיעה כי התיירים הקוריאנים לא ישוכנו ביישוב. לדבריהם, מתקן המדרשה אינו מתאים לפינוי התיירים: "התשתית במקום אינן מתאימות לקליטתם"

המועצה הכריעה: הקוריאנים לא ישוכנו ביישוב הר גילה
המועצה הכריעה: הקוריאנים לא ישוכנו ביישוב הר גילה צילום: מחאת תושבי הר גילה נגד שיכון התיירים הקוריאנים (צילום: חיים גולדברג\סרוגים)

מועצת גוש עציון הודיעה הערב (ראשון) כי התיירים הקוריאנים לא ישוכנו במתקן הצבאי ביישוב הר גילה – זאת לאחר שההחלטה של משרד הבריאות הובילה למחאה נרחבת ביישוב.

לפי הודעת המועצה, "מתקן המדרשה בהר גילה אינו מתאים לפינוי הדרום קוריאנים ועל כן הם לא יגיעו ליישוב הר גילה. התשתית במקום אינן מתאימות לקליטתם".

בג"ץ דחה את עתירת הר גילה נגד התיירים הקוריאנים
בגצילום: בג

מוקדם יותר היום תושבי הר גילה עתרו לבג"ץ נגד הכוונה לשכן במתקן צבאי ביישוב את התיירים מדרום קוריאה שנמצאים בארץ, זאת על רקע ההחלטה של משרד הבריאות להכניס אותם לבידוד במתחם באזור בעקבות החשש להתפרצות של נגיף הקורונה. עם זאת, בבג"ץ דחו את העתירה על הסף – אך כעת כאמור מסתמן כי התיירים לא ישוכנו במקום בכל זאת.

לטענת התושבים, החשש העיקרי הוא מכך שמערכת המים היא משותפת ליישוב ולמתחם הצבאי – זאת מעבר לפחד הטבעי מהסמיכות לתיירים שעלולים להיות חולים בנגיף. "לא ניתן לאוטובוס עם התיירים הקוריאנים להיכנס לפה. גם אם הם יהיו בבידוד זה לא מרגיע אותנו – המתקן הצבאי נמצא בלב היישוב" אמר אחד התושבים לחדשות 12. "יש לנו הרבה קשישים, וילדים, ולא נחשוף אותם לסכנה הזאת. הכי מעצבן שזה נעשה במחטף – אף אחד לא מדבר איתנו. קל לעשות את זה למתנחלים".

דרום קוריאה הר גילה קורונה