חדשות המגזר

ימינה לא תתמוך בחוק הצרפתי? שרה ב"ק: "לא מקובל"

ח"כ איילת שקד טענה כי ימינה לא תתמוך בחוק הצרפתי רטרואקטיבית לראש הממשלה. אך חברתה לרשימה שרה ב"ק שוללת את הדברים: "צריך לבחון את זה לעומק, יכול להיות שכן יהיה כאן חוק צרפתי"

שרה ב"ק
| שרה ב"ק צילום: (צילום: סרוגים)

אתמול אמרה ח"כ איילת שקד כי ימינה לא תתמוך בחוק הצרפתי אם יחול על ראש הממשלה נתניהו. אך הבוקר (ראשון) שוללת חברתה לרשימה שרה ב"ק את הדברים: "צריך לשקול את זה יותר לעומק".

בראיון לתכנית מנדי ביתאן ברדיו כאן מורשת, אמרה ב"ק כי זה לא מקובל עליה. "אני חושבת שצריך לבחון את זה לעומק, יכול להיות שכן יהיה כאן חוק צרפתי". ב"ק הסבירה כי "ראינו מה עושה מערכת משפט שלפעמים יש בה אכיפה סלקטיבית למדינה שלמה. צריך לשקול את זה יותר לעומק".

כשהמגיש הקשה, השיבה ב"ק: "לא עשינו התייעצות והיא לא שאלה אותי לפני שהיא הלכה להתראיין. אני אומרת לך את דעתי".

[KGVID]https://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2020/02/שרה-בק-מענדי-ביתאון.mpeg[/KGVID]

גם ח״כ אופיר סופר השמיע דברים דומים בקול ברמה: "בעבר תמכתי בחוק הצרפתי ובסיטואציה הנוכחית צריך לבדוק. הייתי מונח בסוגיה הזאת בעבר, כיום היא קצת ברחה לי. ראיתי שאיילת אמרה שלא נתמוך בחוק, שאלתי ואמרו לי שיהיה דיון סיעתי ונחליט. לא יודע אם לפני או אחרי הבחירות".

שקד השיבה אמש באירוע "שישי-תרבות" בגבעתיים על החוק הצרפתי כי "אין כרגע הצעה להעביר את החוק הצרפתי". שקד נשאלה מה יקרה אם תהיה הצעה שכזו לאחר הבחירות מטעמו של נתניהו או מקורביו, והשיבה: "אנחנו לא מכירים הצעה כזו, לא דנים בזה ואף אחד לא פנה אלינו". עוד ציינה: "אנחנו לא בעד חקיקה רטרואקטיבית. חוק כזה, אם יהיה – לא יחול על נתניהו", היא הבהירה.

תגובות

21
13
יעעח
23.02.20

מה עם להסביר נה זה חוק צרפתי? מקצועיות ילניחה

12
אבי
23.02.20

להפסיק לעסוק בנושא הזה כל זה נועד כדי להסיח את הדעת ממה שכחול לבן מתכננים בעוד שבוע: הקמת ממשלת שמאל שניצן הורוביץ שר החינוך שלה ואחמד טיבי והיבא יזבק יחליטו מתי להפיל אותה ומתי לקיים אותה. חייבים לצאת מהאדישות וללכת להצביע לגוש הימין. זאת שעת חירום אמיתית לכל אנשי המחנה הלאומי

1
בוקר טוב
23.02.20

החרדים הם ימין? הם הרי לא ציונים ולא משרתים ב הגוש של ביבי הוא לא גוש ימין אלא גוש של מושחתים למען מושחתים. גנץ יעלון ואשכנזי אנשי מעשה. ביבי איש בירבורים וספינים ואפס במעשים

2
שמאל מסית
23.02.20

רואים שאתה תקוע עם חלום אוסלו.. חרדים משרתים בלי הסתה.. השמאל גוסס

3
אבי
23.02.20

למר 'בוקר טוב' החרדים בטוח יותר ימין מהמשותפת וממרצ והממשלה שגנץ יצטרך להקים תורכב ממרצ ומהמשותפת. זה מובן מאליו אבל אתה אחד משניים: או שאתה תומך בשמאל ולכן אתה מנסה לצייר את הימין כשמאל כדי למשוך אליו מצביעים או שאתה פשוט תמים לחשוב שאם תצביע לכחול לבן, מרצ והמשותפת לא יקבלו כלום. תתעורר ותלמד קצת פוליטיקה

11
לילך כהן
23.02.20

שרה בק מלכה, לא פופוליסטית כמו שקד כל הכבוד

1
חחח
23.02.20

שרה דבק תראה את הכנסת רק בטלווזיה אין שום חשיבות למה שתגיד. ממילא לא תהייה בכנסת. ספק עם מקום 5 יספיק.