רבים שואלים: בעד מי להצביע? נחכה עוד קצת. בעניינים פוליטיים חלות תמורות, מתחוללים שינויים. נחיה עוד קצת, בעזרת ד', ונראה.

אבל כבר עתה אפשר להגדיר כמה דברים:

א. מצווה להצביע, מצווה גדולה. מצוה להפעיל השפעתו הברוכה על אופי המדינה, גם הלאומי גם הרוחני. אין לשבת מנגד. יש ששוקלים להימנע או לשים פתק לבן בתור מחאה. זה מובן בהחלט. אך הרבה יותר חשוב, להביא ברכה לאומה.

ב. כל אחד חייב להצביע על פי דעתו, ולא על פי מה שיאמרו לו אנשים יותר חכמים ממנו ויותר גדולים ממנו. עולה מתשובה של החתם סופר שכל מצביע הוא מעין דיין קטן, דיין זעיר. כידוע, אין לדיין קטן לבטל את דעתו בפני דיין גדול. כמובן, אנחנו האנשים הפשוטים, נטה אוזן ונקשיב בחרדת קודש לדברי גדולי ישראל. אבל אחר כך, נחליט בעצמנו מהו טובת המדינה, לפי עניות דעתנו.

ג. ראש ממשלתנו מר נתניהו, הוא בחסדי ד', ראש ממשלה מאוד מוצלח, במה שנוגע לקיום הלאומי של המדינה: בטחון, כלכלה, יחסים בינלאומיים. יתכן שמתחריו יותר טובים ממנו, יתכן שלא. אך בדברים כה חמורים לא נכנסים לסיכונים. מועמדים אחרים – איננו יודעים. ראש הממשלה נתניהו – אנחנו יודעים. כידוע סומכים על חזקה. אמנם לפעמים לוקחים סיכון קטן עבור סיכוי גדול, אבל פה, זה סיכון גדול עבור סיכון באותו סדר גודל.

ד. מתוך כך, מתברר שיש לתמוך בעד מפלגה שתתמוך במר נתניהו. זה קיומי.

לשם כך יש לפנינו שלוש אפשרויות: ליכוד, דתיים-לאומיים, חרדים. בכל קבוצה יש מעלות ויש חסרונות.

1. ליכוד – הליכוד ודאי יתמוך בו, אך הוא אינו מפלגה של יראת שמים. כמובן, יש שם אנשים רבים יראי שמים, אך אין זה מעיקרי המפלגה.

2. אצל החרדים, יש ודאי יראת שמים, ב"ה. אך אינם לאומיים. ולא בטוח שיתמכו במר נתניהו. ראינו זאת בשני הנסיונות הקודמים של בחירות, שיש להם גם חשבונות אחרים.

3. הדתיים-הלאומיים, הם ב"ה, גם דתיים, גם לאומיים, גם סביר שיתמכו בראש הממשלה נתניהו. מצד שני, העומדים בראש חלשים בדת. אחת חילונית ואחד דתי ליברלי. כבר מרן הרב קוק הצטער על כך שהמזרחי היה פשרני, אבל עתה זה הגיע לשפל שלא היה אף פעם. כמובן, יש שם גם אנשים מאוד יראי שמים, אך כידוע, הקובע, הוא מי שעומד בראש. וברור שאין כאן טענות אישיות על שני מנהיגים אלו, אלא השאלה הנוקבת היא האם אדם דתי-ליברלי ואדם חילוני יכולים לעמוד בראש מפלגה דתית.

אגב, יש דתיים רבים שבאופן שיטתי מצביעים ליכוד. הם סוברים שלנציגות דתית רצינית בתוך מפלגה גדולה, יש יותר כוח מאשר מפלגה כולה דתית אך קטנה. ויש שלא סוברים כן, אלא צריך מפלגה דתית-לאומית ממש גם אם היא קטנה. וכך נראה יותר סביר. אמנם עתה שהמפלגה הדתית-לאומית מאוד חלשה מבחינה דתית, יש מקום לחשב מסלול מחדש: אולי ליכוד אולי חרדים. וכמובן,אולי בכל זאת, דתי לאומי.

אמנם יש עוד מפלגה דתית לאומית קטנה, אך סביר שלא תעבור אחוז החסימה, והרי כבר אמרנו, שבדברים כאלה, לא נכנסים לסיכון.

הקיצור, המצב מאוד מסובך. קל להשיב לשאלה: בעד איזו מפלגה לא להצביע. הרבה יותר קשה להשיב: בעד איזו מפלגה כן להצביע. לכן נחכה לתמונה יותר ברורה, ונתפלל לד' שיאיר עינינו.

וכמובן, נודה לד' על מה שיש. נכון שלקראת הבחירות, אנו בצרות, אך אלו צרות של עשירים. מעשה באשה שהתלוננה בפני הרב שילדיה מסבים לה צרות ללא הרף. השיב הרב : אלו לא צרות. צרות יש לשכנה ממול שנשואה עשרים שנה ואין לה ילדים. את הצרות שלך, היא מוכנה לקנות במליונים.

אשרינו שאנו בארצנו ולא בארץ נכר, אשרינו שאנו תחת שלטון יהודי ולא טורקי או בריטי, אשרינו שיש לנו מדינה יהודית. אשרינו. אשרינו. אנא לומר את התפילה לשלום המדינה בשמחה.