מתכון לפאי תותים
כשהחורף נותן תותים, אנחנו לא מסרבים להכין מהם עוגה מפנקת, סידרנו לכם מתכון לפאי תותים ושמנת שתשמחו לאמץ ליד הקפה של שבת בבוקר. כך תכינו שלב אחרי שלב
מצרכים:
לבסיס:
2 ו1/4 כוסות (300 גרם) קמח
1 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
200 גרם חמאה
1 ביצה בגודל L
למילוי:
1 חבילת פודינג וניל
1 חבילת שמנת מתוקה להקצפה
250 גרם גבינת שמנת
2 כפות ריבת תות
לציפוי:
סלסלת תותים טריים פרוסים לחצאים
אופן ההכנה:
1. הכנת הבסיס: שמים במיקסר את כל מרכיבי הבסיס מלבד הביצה ומעבדים יחד. ברגע שמתחיל להתקבל בצק בעל מרקם פירורי, מוסיפים את הביצה. ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
3. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק בעובי של כ-3 מ"מ ומסדרים אותו היטב על תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. חותכים את קצוות הבצק המיותרות (במידה ויש) ובעזרת מזלג דוקרים חורים עדינים את בסיס הפאי
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהפאי אפוי היטב ומוציאים לצינון
5. הכנת המילוי: מקציפים את כל מרכיבי המילוי ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק
6. רגע האיחוד: יוצקים את המילוי על בסיס הפאי האפוי, חותכים את התותים הטריים לפרוסות שוות ומקשטים. שומרים במקרר עד להגשה.
שבת שלום!

מה דעתך בנושא?
3 תגובות
1 דיונים
יוסף קארו
מתי לאחרונה פתחו שו"ע?
21:22 15.02.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מוחה
שכולם ככה אני חרדיה שאוכלת תותים
21:20 16.02.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אמיר
אם אתה לא יודע לנקות תותים מתולעים, לך תלמד. זה לא כזה קשה. באותה הזדמנות, תפתח שולחן ערוך. בשום מקום שם לא כתוב שתותים זה "לא כשר".
21:12 18.02.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר