אם נבחן את ההודעות שמוציאים צוותי המו"מ השונים לתקשורת, נגלה הרבה חשדנות והאשמות הדדיות. המפלגות מאשימות אלה את אלה באי התקדמות, והכל מאשימים את הכל.
בבית היהודי טוענים שלא מציעים להם שום הצעה מפתה, והליכוד מפזר שמועות על התקדמות כדי להוריד את המחיר של יש עתיד. (האם בדברים אלה של הבית היהודי יש הודאה שלא באמת קים גוש עם לפיד?).
עוד טוענים בבית היהודי שההצעות העלובות שמציע להם הליכוד מלמדות שהליכוד לא באמת רוצה אותם בקואליציה. והוא מתכנן קואליציה עם יש עתיד והחרדים.
בינתים טוענים בליכוד שמתוווה הגיוס של יש עתיד אינו ישים, אבל ביש עתיד לא מוכנים לוותר עליו.
עוד מתלונננים בליכוד שהשותפות לא מתקדמות מספיק מהר.
בליכוד הזמינו את יאיר לפיד לסבב שיחות שני, אך הבהירו לוו שגם החרדים ישבו בממשלה, ושמצפים ממנו להתגמש בנושא השוויון בנטל. גם בבית היהודי אומרים שלא יסכימו למתווה לפיד כפי שלפיד דורש.
בליכוד מפזרים שמועות על אפשרות לקואליציה עם יש עתיד, העבודה והתנועה, אולי כדי להוריד את המחיר של הסיעות הדתיות.
"יום ליום" העיתון של ש"ס, יוצא נגד הבית היהודי בהשמצות עזות, מהסוג שאנו רגילים לשמוע לפני הבחירות אבל לא אחריהן. הוא כותב שהבית היהודי הוא בית טרף, גויי, רפורמי, ושנפתלי בנט חובש כיפה בגודל חצי שקל.
נראה שכל הצדדים מעוניינים להראות חוסר רצון, כדי להעלות את המחיר של עצמם.
תגובות
רבינוביץ צודק להגיש בגץ ולהוציא את המזרחיים מהפטור
כל כך פשוט הספרדים לא צריכים לקבל פטור הם לא היו בשואה המפגש בין בן גוריון לחזון איש יצר את תוארתו אומנותו לשקם קהילות שנכחדו בשואה . אזו שואה עברו המזרחיים והספרדים ??? אין מה לשקם בהם . אם הגדול שלהם מחרף ומגדף ומקלל הם מקולקלים מהיסוד וצריך להוציא את כולם מהישיבות לצבא ושלא יתחמקו . הם עלו טרמפ על הפטור לאשכנזים שזה ברצון הבורא מופרד . המסקנה המתבקשת : כל מצביעי שס חייבים בגיוס , מצביעי יהדות התורה מי שלומד באמת לא יגויס מי שלא לומד חייב בגיוס בלי חוכמות ועל כל זה אפשר להסכים . גם אם יגיסו את כל שס היא תזחל לקואלציה בגלל תאוות הבצע שהרי 7 מורשעים בתחומה .