1. הומצאו בעקבות חוסר באמצעי קירור – פירות יבשים נחשבים מאכל מסורתי בט"ו בשבט, כיוון שבעבר בטרם היו אמצעי קירור – ייבוש הפירות היתה הדרך היחידה בה יהודי הגולה יכלו לאכול מפירות ארץ ישראל בחג.
2. פי 6 סוכר מפרי טרי – כאשר הפרי מיובש מוסיפים לו כמות סוכר גבוהה, על מנת לשמור על הפרי ולמנוע התפתחות של חיידקים הגורמים לעובש וריקבון. מבחינת הערך הקלורי והערך התזונתי, פרי טרי עדיף על פני פרי יבש וזאת משום שפירות יבשים הם בעלי תכולה קלורית גבוהה יותר פי 5 בהשוואה לפרי הטרי. גם ריכוז הסוכר ל-100 גרם, גדול בכ- פי 6 יותר בפרי היבש מאשר בפרי הטרי.
3. כמעט ואין ויטמינים בפירות יבשים – בעת ייבוש הפרי הנעשה בחום חל הרס של ויטמין C וויטמינים נוספים הרגישים לחום הנמצאים בפרי הטרי, כך שתכולת הוויטמינים הרגישים לחום כגון ויטמין C נמוכה בפרי היבש. המינרלים לעומת זאת שבפרי אינם נהרסים בחום, ולכן תכולתם לא משתנה בין הפרי היבש לפרי הטרי.

4. בחלק מהפירות היבשים יש חומרים כימים – פירות יבשים המשווקים לצרכנים מוסיפים לעיתים גופרית דו-חמצנית, ל"תיקון" צבעו של הפרי. ניתן גם למצוא בחלק מהפירות צבע מאכל טטרזין- E102, צבע מאכל סנסט ילו E110 ועוד שלל חומרים כימיים אשר מזיקים לבריאות ועלולים לגרום לתופעות לוואי שונות כגון אלרגיות, קשיי נשימה, הפרעות במערכת העיכול, וקשיים בקשב וריכוז אצל ילדים.
5. התמר הוא הפרי היבש היחידי אליו לא מוסיפים סוכר וחומרים כימיים שונים. התמרים עשירים בוויטמינים ומינרלים כגון: אשלגן, מגנזיום וסידן, עשירים בסיבים תזונתיים, ומכילים נוגדי חמצון מסוג פוליפנולים, המסייעים ומגנים מפני מחלות לב וכלי דם. תמר מיובש מסוג מג'הול אחד מכיל כ- 47 קלוריות, ומהווה כמנת פרי.
6. פירות יבשים מסייעים להורדת לחץ הדם – למרות הכול לפירות היבשים יש גם יתרונות בריאותיים, הם עשירים באשלגן ודלים בנתרן ומסייעים בכך להורדת לחץ הדם. פרי יבש הוא מקור מצוין לסיבים תזונתיים המסייעים בעקיפין לשמירה על רמות תקינות של סוכר ולחץ דם בגופנו.
7. חטיף אנרגיה מעולה – פירות יבשים הם חטיף מעולה לפני פעילות גופנית, לא סתם כמעט כל חטיף אנרגיה שמכבד את עצמו משלב פירות יבשים.
8. עוזרים לעור הפנים – פירות יבשים הם מאוד מועילים ובעלי סגולות רפואיות לעור הפנים והגוף. ניתן להכין מהם שלל מסכות לטיפוח העור

9. כבר לא מתייבשים בשמש – כיום רוב תהליך הייבוש של הפירות לא נעשה תחת השמש, אלא בעזרת אמצעים טכנולוגים. מה שמפחית משמעותית את החרקים וכל מיני אורחים לא רצויים. עדין חשוב מאוד לבדוק כל פרי.
10. חלופה בריאה לחטיפים וממתקים – על אף הסוכר הרב וחומרים המשמרים, הפירות היבשים עדין יותר מומלצים מאשר ממתקים אחרים. נסו לצרוך יותר פירות יבשים אורגניים או מרשימת הפירות המומלצים
רשימת הפירות היבשים המומלצים:
חמוציות – עשירות בנוגדי חמצון ממשפחת האנתוציאנינים, המסייעים במניעת מחלות לב וכלי דם, טרשת עורקים, סכרת, ושמירה על תפקוד תקין של המוח.
מנגו – עשיר בויטמינים A,C,E וגם אומגה 3 החיונית לפעילות מערכת החיסון ואומגה 6 החיונית לבריאות העור ומערכת הרבייה.
תאנים – עשירים בברזל, חומצה פולית ואשלגן. האשלגן זהו מינרל חיוני לפעילות הלב ושמירה על ערכי לחץ דם תקינים. בנוסף התאנים מהווים מקור מצוין לסידן הנחוץ לבריאות העצם.
פפאיה – מהווה מקור מצוין לנוגדי חמצון. במחקרים חדשים הפרי מסייע במניעת מחלות לב על רקע סוכרת.
צימוקים – "ממתק הטבע" דל במלח, עשיר מאוד באשלגן, סידן, נטול שומנים ומאוד עשיר בסיבים תזונתיים.
שזיף – מקור מצוין לויטמינים ותכולת הסיבים המסייעת בפעילות המעיים.
דובדבן – נחשב ל"פרי על" העשיר בנוגדי חמצון, עשיר בחומצה פולית וסיבים תזונתיים.
משמש – מקור מצוין לסיבים, ויטמינים A,C וברזל (רצוי אורגני)

מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
דליה
הפרי האהוב עלי
06:55 25.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מירו
את התמרים דווקה אני לא אוהב, חבל ש רק הם אלה שלא מוסיפים חומרים רעילים.
19:14 10.02.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר