ריבונות: לאחר שיועץ הבית הלבן ג'ארד קושנר אמר כי הוא "מקווה שישראל תחכה עם הסיפוח עד לאחרי הבחירות". במפלגת 'ימינה' מגיבים: "החמצת ההזדמנות תהיה פגיעה קשה בהתיישבות. חצי מיליון תושבי יהודה ושומרון ובקעת הירדן מייחלים לריבונות, וזה בהישג יד. אסור למצמץ".

בהודעה מטעם המפלגה נמסר כי: "מפלגת ימינה דורשת מראש הממשלה נתניהו לפעול בנחישות ולהביא להצבעת הממשלה בשבוע הקרוב צו להחלת הריבונות הישראלית בכלל ההתיישבות ביהודה ושומרון ובבקעת הירדן. אנחנו נעמוד מאחוריו".

אתמול אמר בנט למקורביו: "אני הולך להפעיל את כל הלחץ שאפשר כדי לדחוף לריבונות עכשיו".

בראיוןן לאתר "Gzero" אמר קושנר:"נתחיל לעבוד על הפרטים הטכניים עכשיו, אבל אני חושב שאנחנו צריכים ממשלה יציבה בישראל כדי להתקדם. בכל מקרה, נראה מה יקרה" הוסיף קושנר. "בינתיים זה רק מסמך תנאים, ואנחנו צריכים לעבוד במשך חודשים כדי להפוך זאת למסמך שנרגיש טוב בנוגע אליו. אז אני מקווה שהם יחכו, לדעתי צריך שתהיה ממשלה ישראלית כדי להתקדם".

כזכור, אמש דווח כי ישיבת הממשלה שתדון בהחלת הריבונות על היישובים היהודים ביהודה ושומרון מתוכננת להיערך ביום שלישי הבא. מוקדם יותר הליכוד אישר כי הישיבה לא תיערך ביום ראשון כפי שתוכנן, זאת מכיוון שיש לתת זמן ליועץ המשפטי לממשלה לבחון את הדברים.

אתמול אמר יו"ר הכנסת כי הוא מוכן לכנס את המליאה מיד לצורך החלת הריבונות.