הנשיא יתחיל היום את פגישותיו עם חברי הכנסת, כדי לבחור מועמד שעליו תוטל הרכבת הממשלה.

בינתים כבר הודיעו יש עתיד, ש"ס, יהדות התורה והבית היהודי, כי ימליצו על נתניהו כמועמד להרכבת הממשלה. יחד עם הליכוד, מדובר על 80 חברי כנסת.

נתניהו הוא ראש הסיעה הגדולה בכנסת, וכיון ששני שליש מחברי הכנסת ימליצו עליו, כבר לא חשוב מה ימליצו שאר הסיעות. פרס לא יוכל להטיל את הרכבת הממשלה על מועמד אחר. למרות זאת, יש חשיבות לשאלה מה ימליצו בשאר המפלגות, כבסוס לבנייתו של מחנה שמאל חדש.

אחרי הבחירות דובר במפלגות השמאל על אפשרות שהעבודה והתנועה תמלצנה על יאיר לפיד, ראש מפלגת השמאל הגדולה ביותר, כמועמד לראשות הממשלה. איש לא חשב שיש לו סיכוי להרכיב ממשלה, אך היה בכך מעשה סמלי המבטא את העובדה שיש מנהיג למחנה שמאל מאוחד. נראה שאם לפיד עצמו ימליץ על נתניהו, תחזו מפלגת העבודה לראות את עצמה כמייצגת האלטרנטיבה השלטונית ותמליץ על יחימוביץ. האם תצטרף התנועה למהלך, או שבתנועה עדיין רואים את ציפי לבני כמנהיגה פוטנציאלית? את זה נדע בימים הקרובים.