תנועת יש עתיד הבהירה שמבחינתה תנאי בל יעבור לכניסתה לקואליציה הוא חידוש המו"מ עם הפלסטינים. המפלגה לוחצת על נתניהו לשוב לשולחן המו"מ.

בינתים גם הועד הפועל של אש"ף התכנס, כדי לדון בתגובתו לבחירות בישראל.

הוועד הפועל של אש"ף החליט כי הוא לא יחדש את המו"מ עם ישראל עד אשר תיפסק לחלוטין כל בניה ביו"ש, כולל בירושלים, ישוחררו כל האסירים, וישראל תכיר במדינה פלסטינית בגבולות 67.

לועד הפועל של אש"ף יש דרכים משלו ללחוץ על ישראל לקבל את דרישותיו ולשוב למו"מ. בכינוס שנערך אתמול הוחלט לשוב אל המאבק האלים. בדברי ההחלטה נאמר כי החלטות הוועד הפועל של אש"ף תומכות בכל סוגי המאבק המדיני והעממי כדי לסכל את כוונתה של ישראל למנוע באמצעות הרחבת ההתנחלויות את הקמתה של מדינה פלסטינית עצמאית בגבולות 67'.

עוד קורא הוועד הפועל של אש"ף לציבור הפלסטיני "להרחיב את מסגרת המאבק נגד המדיניות הטרוריסטית והגזענית של ישראל ושיטות הטיהור האתני”.