20 שנה לאחר הפיגוע ב'סבארו' במהלכו נפצעה ואיבדה את שני הוריה ושלושת אחיה, חיה סחיווסחורדר שהייתה אז בת 8 בלבד, חובקת בן ראשון שנקרא על שם אביה; רפאל-מתן.
בשיחה שהעניקה לאתר ynet סיפרה: "זו שמחה שמהולה בהרבה עצב. קראנו לבן שלנו רפאל לזכר אבא שלי, ומתן כדי להודות על המתנה שקיבלנו. אבא שלי היה אדם מקבל, ואני מאחלת לרפאל שלי שתמיד יידע לקבל אנשים בטוב. רפאל זה אחד המלאכים אז אני מאחלת לו שאבא שלי תמיד ישמור עליו מלמעלה".
סגירת מעגל מצמררת נוספת שהייתה בלידה היא שאת חיה ליוותה המיילדת נעה פרייזלר, שהייתה שכנה של משפחת סחיווסחורדר והכירה אותה מילדות. "מבחינתי זו הייתה סגירת מעגל", אמרה חיה לאתר ynet. "באמצע הלידה נכנסה אחות אחרת שסיפרה לי שהיא טיפלה בי אחרי הפיגוע, וזו בכלל סגירת מעגל נוספת".
נעה פרייזלר, המיילדת של חיה, סיפרה: "כל לידה היא נשמה חדשה שיורדת לעולם. מתנה נפלאה לזוג הורים. אצל חיה ומאיר זה היה הרבה יותר מזה. הבכי הראשון של רפאל המתוק, שיחרר מכולנו שק כבד של מתחים. רגשות מעורבים התפרצו אצל כל הנוכחים בחדר – עין לא נותרה יבשה. כולנו ליווינו בציפיה ובהתרגשות את הלידה המיוחדת הזו".
פרייזלר סיפרה כי "לפני 19 שנה ליווינו בדאגה את תהליך השיקום של חיה לאחר הפיגוע הקשה בו איבדה את הוריה ושלושה מאחיה וכעת אנו מלווים אותה ברגע המאושר ביותר בחיה-הפיכתה לאם. כמה מרגש היה לראות את חיה אוחזת בתינוק הקטן. כמה מרגש היה לראות אותה הופכת בעצמה לאמא למרות שלא זכתה לחיבוק של אמא. חיבקנו אותה חזק חזק, התרגשנו ודמענו איתה".
מנכ"ל המרכז הרפואי שערי צדק, פרופ' עופר מרין אמר: "אנחנו מתרגשים יחד עם חיה ומאיר וכל משפחתם. זכינו לעזור להם להביא לעולם את דור ההמשך של המשפחה ואנו מאחלים להם בריאות ואושר והמון מזל טוב".
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
1 דיונים
הוריה לא נהרגו
.
11:47 28.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מרא דאתרא
יהי רצון שתזכו יחד עם רפאל מתן הי"ו לחיי אושר אהבה ושמחה חיי משפחה מאירים בעז"ה ונשמע מכם רק בשורות טובות.
11:36 28.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אליהו
מזל טוב לחיה , הריונות ולידה אצל היהודים , היא אחת התשובות החשובות נגד הטרור .
11:22 28.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רובי
משפחתי ואני מאחלים מזל טוב והמון ברכות ואיחולים לצאצא הראשון כן יירבה וכן יפרוץ זרע ישראל זה ניצחון החיים על הטרור....
12:39 28.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר