ההחלטה של הליכוד להחרים את הדיון במליאת הכנסת ביום שלישי בנוגע להקמת ועדת הכנסת – טירפדה למעשה את האפשרות להוביל את המהלך לסיפוח בקעת הירדן עוד לפני הבחירות.

נזכיר, כי עם ההחלטה של כחול לבן לקדם את הדיונים בבקשת החסינות של נתניהו, נגדו עומד כתב אישום בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים, יזמו ב'ימינה' חקיקת בזק של סיפוח בקעת הירדן. מכיון שהממשלה היא ממשלת מעבר, ולא ניתן לקדם בה מהלכים שלא זוכים לרוב מהכנסת, יזם בצלאל סמוטריץ' תרגיל.

היום הייתה הממשלה מקבלת החלטה לספח את בקעת הירדן, כשהיא מתנה את ביצוע המהלך בקבלת רוב של 61 ממליאת הכנסת. ביום שלישי הכנסת גם ככה מתכנסת להקמת ועדת הכנסת, ולדיון יתווסף סעיף נוסף של דיון והצבעה על הריבונות בבקעת הירדן. מדובר בתרגיל ל'כחול לבן' שמצד אחד מכנסת את המליאה בשביל החסינות, והתנגדות שלה לסיפוח הבקעה, תצייר אותה בקווים שמאלניים.

אלא שנתניהו, כמו שהוא נוהג בדרך כלל, החליט לטרפד את המהלך. בליכוד הודיעו היום כי יחרימו את הדיון ביום שלישי בכנסת, וגייסו לחרם את שאר בלוק הימין, כך שגם סמוטריץ' עצמו שיזם את המהלך ייאלץ להחרים את הדיון שבלי החלטת הממשלה היום, כבר הפך ללא רלוונטי.

מי שהבין ראשון כי מדובר בספין בלבד הוא יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן שאמר היום בבקעת הירדן: "מבחינתנו בקעת הירדן זאת ההסכמה הכי רחבה בחברה הישראלית מאז ומתמיד מתכנית אלון דרך רבין ועד לגנדי. אנחנו אמרנו מלכתחילה שנתמוך בכל מהלך שיהפוך את בקעת הירדן לחלק אינטגרלי של מדינת ישראל. אנחנו מקווים שהשבוע או מקסימום בשבוע הבא, כפי שרה"מ התחייב, החוק הזה יובא להצבעה בכנסת.

כמו שזה נראה היום המהלך המדיני שלמענו כביכול רה"מ נסע לארה"ב הוא בעצם מהלך של יחסי ציבור. בסופו של דבר אם בכל מיני תירוצים החוק לא יעלה להצבעה בשבוע הבא זה אומר רק דבר אחד – רה"מ פשוט עשה סיבוב על תושבי הבקעה ובסופו של דבר לא תהיה ריבונות ישראלית לא כאן ולא בשום מקום אחר."