מחווה מרגשת: עם הגעתו לישראל הבוקר (חמישי), נשיא אוקראינה וולדימיר זלנסקי הודיע כי הוא וחברי משלחתו יוותרו על מקומותיהם בטקס "פורום השואה הבינלאומי", שייערך היום ביד ושם לציון 75 שנה לשחרור מחנה אושוויץ-בירקנאו. המשלחת האוקראינית תתן את מקומותיהם לניצולי שואה שביקשו להגיע לטקס, אך לא יכלו להשיג כרטיסים.

"הבנו שניצולי שואה רבים לא יוכלו להשתתף בפורום השואה הבינלאומי. המשלחת שלנו העניקה להם את מושביה, כפי שעשו גם רבים משרי ישראל" כתב זלנסקי בטוויטר. "האנשים הללו ראויים לכבוד רב, יותר מכל אחד אחר". עוד אישר כי המשלחת האוקראינית עדיין תשתף בכל אירועי הפורום ותקיים את פגישותיה כמתוכנן.

בדבריו זלנסקי ציין כי הוא שמע שכמה שרים ישראלים – ביניהם זאב אלקין, אופיר אקוינס, אמיר אוחנה ויפעת שאשא-ביטון – ויתרו על מקומותיהם, מה שהוביל אותו להצטרף למהלך.

עם זאת, מיד ושם נמסר כי "הוסבר לנשיא כי ניצולים שפנו בימים האחרונים נענו וכי אין אפשרות לטרטר ניצול בתנאים הנוכחיים. על כן החלטתו תמוהה, וחבל שנוקט בצעד מעין זה באירוע שכתורתו 'זוכרים את השואה ונלחמים באנטישמיות'".

הטקס המרכזי של פורום השואה העולמי יחל היום בשעה 13:30 ויימשך כשלוש שעות. במהלך הטקס יישאו דברים הנשיא ראובן ריבלין, ראש הממשלה בנימין נתניהו, מייסד פורום השואה העולמי ד"ר משה קנטור, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, סגן נשיא ארה"ב מייק פנס, נשיא צרפת עמנואל מקרון, הנסיך צ'ארלס ונשיא גרמניה פראק-ואלטר שטיינמייאר – שהודיע אמש כי הוא ידבר באנגלית ולא בגרמנית מתוך התחשבות בניצולי השואה.