על רקע המתיחות הנרחבת בין ארה"ב ואיראן והאיום בהסלמה ביטחונית, בחברת המחקר האמריקנית "Morning Consult" ערכו סקר שבחן האם אזרחי ארה"ב יודעים היכן הרפובליקה האיסלאמית ממוקמת בעולם.

הסקר נערך בקרב 1,995 אנשים, שקיבלו מפה של העולם והתבקשו לסמן איפה איראן נמצאת על המפה. מהנתונים עולה כי רק 23 אחוז מהנשאלים סימנו את המיקום הנכון של איראן – זאת למרות ש-49 אחוז מהציבור אמרו כי הם שמעו בחדשות על החיסול של קאסם סולימאני או האזינו לנאומיו של טראמפ על האיום הנשקף מאיראן.

למרות אחוז הידע הנמוך, רוב המשתמשים היו באזור הנכון בתשובותיהם. 8 אחוז מהנשאלים סימנו את עיראק על המפה, ומרבית הסימונים האחרים היו על מדינות ערב השכנות- ביניהם סעודיה, עומאן וטורקיה. אחרים סימנו את המדינות במערב אסיה שחולקות גבול עם איראן: טורקמניסטן, אפגניסטן ופקיסטן. כמו כן, משתתפים רבים סימנו מדינות במזרח התיכון שנחשבות כבנות הברית של איראן, בראשן לבנון וסוריה.

עם זאת, התפלגות הניחושים המוטעים התפרשה על פני כל העולם, החל מאפריקה ועד אירופה. חלק מהמשתתפים בסקר הציבו את הניחוש שלהם בתוך ארה"ב, אחרים סימנו את אוסטרליה וברזיל – וכ-5 משתתפים אפילו סימנו את ישראל. גם אחרי שהמשתתפים קיבלו מפה נוספת, שכללה הפעם רק את אזור המזרח התיכון, והתבקשו לסמן שוב היכן איראן נמצאת לדעתם – רק 28 אחוז מאלו שטעו בפעם הראשונה סימנו את המיקום הנכון.