מתקפה איראנית נוספת? כלי התקשורת בעיראק מדווחים כעת (רביעי) כי מספר רקטות נורו לעבר מתחם השגרירויות הזרות בבגדד, ונחתו סמוך לשגרירות ארה"ב במקום. תושבי האזור דיווחו כי שמעו שני פיצוצים ואזעקות.
גורמים במשטרה אישרו כי 3 רקטות נחתו מחוץ לשגרירות האמריקנית בבירת עיראק. לא דווח על נפגעים או על נזק.
BREAKING: Rocket fire into Baghdad’s Green Zone pic.twitter.com/HaPcDaF22Z
— Trey Yingst (@TreyYingst) January 8, 2020
הירי הנוכחי מגיע יום לאחר שיגורי הרקטות של איראן לעבר מתחם השגרירות האמריקנית, כתגובה לחיסולו של קאסם סולימאני. באיראן טענו כי "עשרות" חיילים אמריקניים נהרגו במתקפה, אך מוקדם יותר הערב הנשיא דונלד טראמפ הפריך את הטענות ואישר כי לא היו נפגעים אמריקניים בתקיפה. "כל עוד אני נשיא ארה"ב, איראן לעולם לא תורשה לקבל נשק גרעיני" אמר טראמפ בפתח דבריו. "אזרחי ארה"ב צריכים לשמוח על כך שלא נרשמו קרבנות בתקיפה האיראנית, ורק נזק מועט נרשם בבסיסי הצבא האמריקניים בעיראק. נראה שאיראן מוותרת, וזה דבר טוב לעולם".
"העולם סבל מספיק זמן את התנהגותה ההרסנית של איראן במזרח התיכון, אך הימים הללו נגמרו" הבהיר טראמפ. "איראן היא התומכת המובילה בטרור, ומסעה אחרי נשק גרעיני מאיים על כל העולם. לעולם לא ניתן לזה לקרות". עוד ציין כי "ידיו של סולימאני היו מגועלות בדם איראני ואמריקני. בחיסולו שלחנו מסר חשוב לכל המחבלים בעולם – אם חייכם חשובים לכם, אל תתקפו את בני עמנו".
בהמשך דבריו טראמפ קרא לפעול לגיבוש הסכם חדש שיחלף את הסכם הגרעין משנת 2015, שממנו ארה"ב פרשה ושאותו איראן החליטה להפסיק לכבד. לדבריו, "על איראן לזנוח את מדיניות הטרור שלה ואת שאיפותיה הגרעיניות, והגיע הזמן שגם מעצמות העולם: בריטניה, צרפת, גרמניה, סין ורוסיה, יכירו בכך ויבטלו את ההסכם. על כולנו לפעול לגבש הסכם עם איראן שתעצור את החימוש הגרעיני של איראן – דבר שיהפוך את העולם למקום בטוח יותר. עלינו גם לפעול לאפשר לאיראן לשגשג ולממש את הפוטנציאל שלה".
"איראן יכולה להיות מדינה גדולה, אך כל עוד קמפיין הטרור והרצח נמשך – הוא לא יתקבל על ידי שאר העולם, ולא יביא שלום למזרח התיכון" טען טראמפ. "אנחנו עכשיו יצואנית הנפט מספר אחד בעולם, אנחנו לא צריכים את הנפט של המזרח התיכון. הצבא החזק שלנו והעצמאות האנרגטית שלנו – זו התשובה לטרור".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים