כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: לשכת הרב הראשי)

סערת הרב הראשי.

הרב הראשי לישראל, הראשון לציון הרב יצחק יוסף, התייחס הערב (שלישי) לסערה שהתעוררה בעקבות דבריו על העולים מברית המועצות, וביקש להעביר והעביר מסר מפייס לקהילה הרוסית, לאחר שגורמים פוליטיים סילפו את דבריו. הרב יוסף פרסם סרטון בו הבהיר למי הייתה כוונתו בדברים שנשא בכנס בירושלים.

בפתח דבריו אמר הרב הראשי: "ישנם שני סוגי עלייה שעלו מברית המועצות. ישנה העלייה המבורכת של מאות אלפי יהודים שמסרו את הנפש שלהם בברית המועצות, הם ואבותיהם וכל אותם אסירי ציון, שברוך ה' זכינו ועלו פה לארץ ישראל ואנחנו מקבלים אותם באהבה ובחיבה רבה".

בשלב הזה ביקש הרב יוסף לערוך הבדלה עם עלייה אחרת ואמר: "ישנה עוד עלייה נוספת, לא נתכחש לכך, עלייה של אותם של אינם יהודים, לא רק שאינם יהודים – מי שלא יהודי צריך לכבד אותו ולאהוב אותו, חביב בן אדם שנברא בצלם- אלא ישנם כאלו שאינם יהודים ואפילו מפתחים שנאה כלפי היהדות, כלפי כל דבר שבקדושה, עליהם אנחנו דיברנו שהעלו כמה כאלו לצערנו הרב, וגרמו להסתה נוראה כנגד היהדות, אבל אותם אלו שעלו אסירי ציון ומאות אלפי יהודים שעלו במסירות נפש אנחנו מחבבים אותם ומכבדים אותם".

הרב הראשי הוסיף: "אני קורא לכל עולי רוסיה שלא ייקחו את ההסתה שעושים היום כמה אחדים בעקבות הדברים שלנו וניצלו את הדבר לאינטרסים פוליטיים והם מסיתים ומדיחים, שלא ישימו לב אליהם. שידעו את האמת. אנחנו אוהבים אותם ואני מברך את כל העולים שיבורכו מפי עליון ושיעלו מעלה מעלה, יהיה להם ברכה והצלחה הקב"ה ימלא משאלות ליבם לטובה ולברכה אמן ואמן".