יושב ראש ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, פנה היום (שלישי) ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, בדרישה כי יפתח בחקירה כנגד הרב הראשי לישראל, הראשון לציון הרב יצחק יוסף בעקבות דבריו כנגד יהדותם של חלק מהעולים מברית המועצות.
בפניה נכתב כי: "הרב הראשי לישראל נשמע כי הוא מלין על זכותם של עולי מדינות חבר העמים לעלות למדינת ישראל, משום שלטענתו אינם יהודים כלל, ופרצה מקלה בחוק השבות מאפשרת זאת. בהמשך לדברים אלו הנחה הרב את הדיינים העוסקים בגיור (הכפופים לו), שלא לעסוק בגיור בתפוצות, וכן לא להכיר בגיורם של אלו אשר עברו גיור בבתי הדין הממלכתיים לגיור. ברי, כי הנחיות אלו מכוונות כלפי גיורם של עולים ממדינות חבר העמים".
עוד נכתב: "יש לראות בחומרה דברים אלו היוצאים מפיו של היושב בראש מוסד הרבנות הראשית במדינת ישראל, ומכהן כרב ראשי בישראל. לאור דבריו האמורים ספק רב אם ביכולתו להמשיך ולכהן במשרה ציבורית זו".
"דברים אלו מהווים הסתה חמורה לגזענות כנגד מרשינו, כמו גם כלפי ציבור הבוחרים אותו הם מייצגים".
הפניה נחתמה בדרישה ממנדלבליט: "הנך מתבקש להורות על פתיחת חקירה לאלתר כנגד הרב הראשי, יצחק יוסף".
"סילוף של גורמים פוליטיים"
מוקדם יותר הראשון לציון הרב יצחק יוסף התייחס לסערה סביב דבריו על העלייה הרוסית והאשים גורמים פוליטיים ואינטרסנטיים בסילוף דבריו בהם יצא בהתקפה חסרת תקדים, בכנס שנערך שבוע שעבר בירושלים, נגד העולים מברית המועצות ואומר כי מדובר ב"מסות של גויים" כהגדרתו, שמדינת ישראל העלתה לארץ בכדי לפגום בכוחו של הציבור החרדי.
בהודעה שיצאה מטעם הראשון לציון נכתב: "אמרתי ברורות ואני שב ואומר: לצד מרבית העלייה המבורכת של מאות אלפי היהודים מברית המועצות לשעבר שמסרו את נפשם שנים רבות למען שמירה על הגחלת היהודית, ישנם מיעוט עולים שאינם יהודים על פי ההלכה שהגיעו מכוח ׳סעיף הנכד׳ בחוק השבות המתיר למי שאביו ואימו אינם יהודים לעלות לארץ".
"בביקוריי בחודש האחרון בקהילות היהודיות הפורחות ברוסיה ובאוקראינה נחשפתי לביקורת החריפה הקיימת בקרב קהילות אלה על העלאתם של רבים שאינם יהודים לארץ".
"מי שמעלה המוני גויים לארץ דרך הסעיף הזה משיקולים זרים, נוהג בחוסר הגינות בראש ובראשונה כלפי אותם עולים ומעמיד אותם בכל שלב בחייהם בפני מציאות חיים בלתי אפשרית עבורם במדינה יהודית. תיקון חוק השבות הוא בראש ובראשונה אינטרס של העולים".
"ברי כי לצד הביקורת, חובה עלינו כיהודים לקבל כל תושב בארץ הזו, להעריך את תרומתו לנו כחברה, תורתנו מלמדת אותנו לכבד כל אדם באשר הוא אדם כי בצלם אלוקים נברא".
הראשל"צ סיכם את דבריו: "מצער מאוד, כי יש מי שחשים עצמם נפגעים מאופן הצגת הדברים תוך סילוף בוטה, על ידי גורמים פוליטיים אינטרסנטיים המסיתים כבר חודשים ארוכים כנגד מסורת היהדות וההלכה, וחשוב להעמיד דברים על דיוקם והאמת תורה דרכה".
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
2 דיונים
שייקה
מה ליברמן מציע? שנחליף את הרבנים הראשים ,הרב יצחק יוסף והרב בנימין לאו , ברבנים גרגורי וגורבצוב?
18:27 07.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
"קדוש-מעונה".
.
21:17 07.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
דוד לאו. בנימין לאו זה הבן דוד הדתי לאומי. אגב, רעיון מצוין. בני לאו רב ראשי אשכנזי והרב רפי פרץ רב ראשי ספרדי.
21:47 07.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבל זו האמת
הם באו הנה בגלל ש"מישהו" שיכנע אותם לעלות בדיוק כמו שמרן הרשל"צ שליט"א אמר. והם רובם לא יהודים ולכן הם מצביעים למפלגה האנטישמית הניאו נאצית רוסיה ביתנו, שנלחמת נגד קדושת...
הם באו הנה בגלל ש"מישהו" שיכנע אותם לעלות בדיוק כמו שמרן הרשל"צ שליט"א אמר. והם רובם לא יהודים ולכן הם מצביעים למפלגה האנטישמית הניאו נאצית רוסיה ביתנו, שנלחמת נגד קדושת השבת ונגד קדושת עם ישראל ונגד קדושת בית המקדש ונגד קדושת כל דבר שבקדושה.
המשך 17:57 07.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רון
לפי הרשעות שיש בו אני מנחש שהוא 100% עמלקי
18:33 07.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אביגדור
כדאי שתדע בהקדם, ולצערי הרב, אלו עובדות! כל המבזה תלמיד חכם, אין תרופה למכתו. פשוט אין. הם פשוט לא מסיימים שנתם! וזה בגלל שהשם הוא אל קנא, ולא מוכן שיפגעו בבניו היקרים מפז, שהם בבת עינו של הקב"ה, והוא מעניש בחומרה רבה, פשוט אפס סובלנות. אז רק לידיעתך, לצערי הרב, כדאי שתיקח לתשומת ליבך, שבצער רב, בקרוב תצטרך לעזוב. ותתחיל לארוז. או לחילופין, יש סיכוי אפסי וקלוש, שליטרא זהב, יכולה לעזור. תעשה גוגל.
20:53 07.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר