בעיר ברצלונה לאחרונה כנס הביולוגיה הבינלאומי Advances in Computational Biology. בכנס הייחודי נשים חוקרות בלבד מציגות את המחקרים שלהן, העוסקים בנושאים עדכניים וחדשניים בתחום הביולוגיה החישובית. הדיונים סביב השולחנות עסקו בין היתר בקידום נשים במחקר בכלל ובתחום של הביואינפורמטיקה בפרט. לחלק מהמחקרים תרומה רבה לחקר הסרטן, לשיטות אבחון של מחלות ולטכנולוגיות חדשניות בפיתוח תרופות. מתוך כ-200 משתתפות בכנס, הציגו את מחקריהן גם ארבע חוקרות מהחוג לביואינפורמטיקה במרכז האקדמי לב.
הסטודנטיות של המרכז האקדמי לב הציגו את המחקרים שלהם לצד חוקרות, דוקטורנטיות וסטודנטיות לתואר שני. אך ראוי לציין כי הן היו היחידות שבצעו את המחקר במהלך לימודי התואר הראשון. המחקרים שלהן צוינו לשבח ברמתם האקדמית, בעדכניות ובחדשנות. את המחקרים הן בצעו בתוך קבוצות מחקר במכון וייצמן, באוניברסיטה העברית ובבי"ס לרפאה בהדסה עין כרם.
אלישבע היילבורן, בוגרת המרכז האקדמי לב,שבחרה להמשיך במסלול ישיר לדוקטורט באוניברסיטה העברית, הציגה את המחקר שלה שעוסק בבדיקת ההשפעה של קרינת אולטרה-סגולה על אלמנטים גנומיים באורגניזמים שונים.

אלישבע הליבורן מציגה את המחקר שלה בכנס בברצלונה. צילום: המרכז האקדמי לבמרים אלבז, שהחלה את לימודי התואר השני במכון וייצמן, ורחל בוטרמן- פכטר, סטודנטית לתואר שני באוניברסיטה העברית, הציגו את מחקרן שנערך במעבדתו של ד"ר אלישי עזרא צור, באקדמי לב בירושלים, בחן את המסלולים העצביים המופעלים ברשתית העין בעקבות פגיעת פוטונים של אור.

תהילה אטלן, סטודנטית שנה ג', הציגה מחקר שעשתה במסגרת פרויקט מצטיינים של המרכז האקדמי לב, במעבדה של פרופ' ערן סגל ובהנחיית ד"ר אילנה לוייתן במכון וייצמן. המחקר עסק בבדיקת ההשפעה של עישון על אוכלוסיית החיידקים והפטריות שנמצאים בסביבת גידולים סרטניים בריאות.

"התרגשתי להשתלב בין מדענים מעולים ולשמוע מקרוב על מחקרים שעומדים בחזית הביולוגיה החישובית", סיכמה הסטודנטית מרים אלבז. שמחתי על ההזדמנות להכיר וליצור קשרים עם מדענים מהתחום מכל העולם. הצגתי בכנס מחקר שעבדתי עליו במשך שנתיים והרגשתי חלק מעולם המחקר העדכני, חלק ממשהו גדול שיש בו תרומה משמעותית לעולם המדע. זו הייתה חוויה מדהימה וחשובה,הודות למרכז האקדמי לב בירושלים שנתןאת ההזדמנות להיות חלק מכנס מדעי בינלאומי כבר בתואר הראשון. זו חוויה בונה להמשך הלימודים האקדמיים שלי".
ד"ר שרה גנוט, המובילה את תכנית ביואינפורמטיקה במרכז האקדמי לב, יועצת הנשיא לקידום נשים, הוסיפה: "פרחי המחקר שלנו, סטודנטיות שכבר במהלך התואר הראשון שותפות במאמרים שמתפרסמים בכתבי עת מובילים ומציגות מחקרים בכנסים בינלאומיים, הן דוגמה לפוטנציאל עצום של נשים בהשתלבות במחקר עדכני ומתקדם. יש לזהות את ההזדמנויות שמתאימות לאוכלוסייה הצעירה והייחודית הזו, ולסייע להם כבר בתחילת דרכן. המרכז האקדמי לב תמך בתהליך והסטודנטיות מביאות כבוד וגאווה למוסד"
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים