"אנטישמיות זה כל כך 2019, תתקדם!": כוכבות "אל תקרא לי מתנחלת", שירה אליצור ורעות צימרמן החליטו להגיב לדבריו הקשים של הח"כ אלכס קושניר מ'ישראל ביתנו'. לאחר שהחליט לצאת אמש (ג') בצורה דוחה נגד בדיקות הטהרה של נשים דתיות במרפאה, בטענה שהן יוצרות עומס מיותר על חשבון אחרים.

https://www.facebook.com/158049404830829/videos/1209398185929680/

 

הסרטון של קושניר המבוסס על כתבה באתר מאקו, לפיו נשים השומרות על הלכות טהרת המשפחה, מגיעות לאחיות במרפאות נשים, כדי לבצע בדיקות טהרה, מה שלטענת הכותבים, גורם לעומס מיותר בקופות החולים, ועל אחיות במרפאות משפחה, בחיסוני שפעת וכדומה, למרות שמדובר במרפאות שונות לחלוטין.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מתוך חשבון הטוויטר של אלכס קושניר

הסרטון המכוער ומשסה עורר סערה רבה ותגובות רבות. גם העיתונאית החרדית דינה טורנהיים, החליטה להגיב היום (רביעי) לטענות המבזות והמשסות של קושניר.

שר החינוך הרב רפי פרץ הגיב לסרטון: ״תחושת קבס. הגזענות הזו היא חרפה, הסרטון הזה הוא יריקה בפנים לכל מי שמסורת ישראל ויהדות חשובה לו והוא צריך להיות מחוץ לכל שיח פוליטי. ‏בושה שככה ניראה השופר של ליברמן.״

ח"כ יעקב מרגי מש"ס הגיב בציוץ: "ח"כ אלכס קושניר מישראל ביתנו איך שכחת את הדם להכנת מצות? די עם ההסתה הפרועה שלך גלה אחריות אם יש לך."