רב אלוף אמנון ליפקין שחק ז"ל, שסייע רבות בהקמת ישיבת ההסדר במודיעין ועמד בראש הוועדה להקמת הישיבה בעיר, יזם עם ראש ישיבת ההסדר 'מאיר הראל' הרב אליעזר שנוולד ובשיתוף המחלקה היהודית בעיריית מודיעין, פרויקט ייחודי בקרב בני הנוער החילוני בעיר- תכנית בר -מצווה.
40 חניכים מהציבור הכללי בליווי 40 חונכים מישיבת ההסדר סיימו השבוע את פרויקט בר – מצווה, לזכרו של הרמטכ"ל לשעבר אמנון ליפקין שחק ז"ל.
במסגרת הפרויקט, קיימו התלמידים מפגשים אישיים עם חונך מהישיבה ללימוד הקריאה בתורה והכנה לבר המצווה, מפגשים קבוצתיים בנושאי יהדות, יום התנדבות לקהילה, עלייה לתורה ואירוע מסכם עם המשפחות בירושלים שבו התלמידים עלו לתורה בכותל.
לדברי הורי התלמידים שהשתתפו בפרויקט אומרים כי: "תכנית 'בר מצווה' חשובה מאין כמותה לחיזוק הקשר בין הנערים החניכים תושבי העיר לישיבת ההסדר, לדת ולמסורת היהודית ולערכים היהודיים בדרך חווייתית ומשמעותית".
תכנית הבר מצווה של ישיבת ההסדר במודיעין בשיתוף עם העירייה הפכה להיות אחת החוויות המשמעותיות בקרב הנוער החילוני בעיר. המסירות של תלמידי הישיבה שחונכים את הנערים במסע האישי שלהם לבר המצווה יוצרת תהליך אישי מרתק מחבר ומגשר בין העולמות.
ראש ישיבת ההסדר 'מאיר הראל', הרב אליעזר שנוולד: " אמנון סייע לישיבה בתחומים רבים והוא היה גם זה שהציע לפתוח בעיר פרויקט בר מצווה לנערים מהציבור הלא דתי. זה צורך אמיתי שרבים אינם יודעים איך להתמודד איתו, ויש שמנצלים זאת."
"התלמידים שיתנדבו, יעשו זאת בצורה הטובה ביותר. מאז פתיחת הפרויקט הייחודי הזה בשיתוף העירייה כבר התקיימו בו 17 מחזורים ועברו בו יותר מאלף בני נוער! שגם עלו לתורה בישיבה! בזכותו של אמנון ההתרגשות בפרויקט אינה רק נחלתם של הנערים ושל משפחותיהם, אלא גם של בני הישיבה, הדבר יוצר קשר וגשר ייחודי בין המגזרים בעיר".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים