כנס ירושלים של העיתון 'בשבע' נמשך והכותרת הפעם מגיעה מכיוונו של שר החינוך גדעון סער.
בפתח דבריו התייחס סער, להתפוררות גוש השמאל-מרכז, וטען כי עדיין אורבת סכנה מצדו: ""אסור להתבלבל ממה שאנחנו שומעים ביממה האחרונה מהתקשורת, עכשיו השמאל רבים על הקולות, אבל יום אחרי הבחירות הם ינסו להתאחד כדי למנוע מנתניהו להקים מחנה לאומי ואז יהיו מעורבים עוד גורמים פוליטיים שכרגע הם מחוץ לתמונה.
"אנחנו יודעים שיש מגעים בין גורמים בשמאל למפלגות סקטוריאליות ואני כבר מעריך שאנחנו נגלה מהם גמישות מופלאה בנושאים כמו למשל שוויון בנטל כמו בממשלות ברק ואולמרט על חקיקת חוק טל והארכתו, הם יעשו הכול כדי למנוע מנתניהו להקים את הממשלה" אמר סער.
שר החינוך הזכיר כי ההצבעה היא באמצעות פתק אחד בלבד, ולכן "צריך להצביע לפתק אחד שיבטיח את הטלת הממשלה על כתפי נתניהו", אמר, כל מי שלא מצביע כך לוקח סיכון שלא כך יקרה".
צריך שר חינוך חילוני
בסוגית החינוך, האשים סער את שרי החינוך הקודמים שהיו במפלגות סקטוריאליות והזניחו את מערכת החינוך הממלכתית, "המפד"ל דאגה רק לחינוך הדתי והפקירה את החינוך הממלכתי".
לדבריו, שרי חינוך דתיים הואשמו בכפייה דתית ולכן, שינויים משמעותיים במערכת החינוך כמו הבאת תלמידים לסיורים במערת המכפלה יכולה להתבצע "רק מתנועה עממית רחבה שכוללת דתיים וחילוניים, כאשר לדברי השר סער גם החילונים מכירים בצורך לחזק את החינוך הדתי לאומי.
"הציבור הדתי לאומי שווה בין שווים כשמדובר בתחום הביטחוני, הכלכלי, בחינוך, בהתיישבות ובעצם בכל תחומי החיים, הגיע הזמן שהציבור הדתי לאומי יפסיק 'להישען על קביים' של מפלגות סקטוריאליות. בקדנציה האחרונה הייתה מהפכה בכל שכבות הגיל, החל מהגיל הרך ועד ההשכלה הגבוהה."
"אני מגיע עכשיו מאריאל ממעמד מרגש עם ראש הממשלה. מעמד שסיכם את השלמת המהלך שהסבירו לנו שלא נצליח להשלים. עובדה, הצלחנו. השלמנו את המהלך הזה מתוך כך שהאוניברסיטה השמינית לא קיבלה שום דבר בחסד אלא בזכות" סיכם שר החינוך את דבריו.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים