ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי) התייחס במוצאי שבת להסכם בין הבית היהודי לעוצמה יהודית, וטוען כי על ההסכם עם עוצמה נודע לו טלפונית עם החתימה, רגעים ספורים לפני עדכון התקשורת.

"‏בשעה שחתרתי להסכם עם האיחוד הלאומי בעידוד הרב רפי פרץ, נחתם הסכם עם מפלגת עוצמה, שלא בידיעתי ולא על דעתי. יש לכנס את מרכז המפלגה בדחיפות לדון בהסכם ובאופן בחירת הרשימה, ומיזוג עם האיחוד הלאומי ולאפשר לציבור חברי הבית היהודי לקבל את ההכרעה. אנחנו מפלגה ציונית, דתית ודמוקרטית."

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נחתם הסכם, הרב רפי ובן גביר

המהלך לאיחוד לא יצא לפועל

לפני שבוע וחצי התקיימה פגישה בביתו של הרב דרוקמן שם הוסמך ח"כ מוטי יוגב על ידי הרב רפי פרץ לקדם מתווה למיזוג מפלגות הבית היהודי והאיחוד הלאומי. יוגב אומר: "על אף שהמתווה דלף בטעות לכלי התקשורת, האיחוד הלאומי השיב הערותיו למתווה. לשכת הרב פרץ לא התייחסה, על אף הפצרות ציבוריות לראות מהלך של אחדות וקידום בחירות פנימיות בציונות הדתית."

"בשבוע שעבר התקיימה פגישה נוספת, בנוכחות חברי האיחוד הלאומי השר בצלאל סמוטריץ וח"כ אופיר סופר, בה הרב פרץ התעקש שלא לסכם על דבר ועל אף שסוכם להמשיך בשיחות, עם שחר הפיצה לשכתו כי אין בכוונתה לקדם מהלך של פריימריז בציונות הדתית."

כאמור, בסוף השבוע כבר נחתם ההסכם עם עוצמה יהודית. הדרישה של יוגב לכינוס מרכז המפלגה, תתקיים בכל מקרה, משום שהרב רפי חייב להעביר את הסכם האיחוד במרכז, כמו גם את ההחלטה שלא לקיים פריימריז לרשימה לכנסת.