סער נגד נתניהו: "אחרי 5 שנים הגיע הזמן לבנות כאן"
המועמד לראשות הליכוד גדעון סער ביקר בשכונת גבעת המטוס בירושלים ותקף את מידניות הקפאת הבנייה של ממשלת נתניהו. לביקורו התלווי חברות הכנסת שרן השכל ומיכל שיר

המועמד לראשות הליכוד, חבר הכנסת גדעון סער, הגיע היום (חמישי) לשכונת 'גבעת המטוס' בירושלים, תקף את מדיניות הקפאת הבנייה של ממשלת נתניהו ושטח את תכנית העבודה שלו למקום.
לביקור של סער התלווי חברות הכנסת שרן השכל ומיכל שיר שהכבר הביעו בו תמיכה בבחירות לראשות הליכוד נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו.
"למיקום הזה יש משמעות אסטרטגית. בנייה כאן תפגע ברציפות הטריטוראלית אליה חותרים הפלסטינים ותהווה חסם להקמת מדינה פלסטינית. לכן, גם יש לחצים מדיניים, אירופאיים בעיקרם, למנוע את הבניה ליהודים כאן. יש לבניה כאן חשיבות אדירה. חשוב מאוד, לאחר הקפאה של למעלה מ- 5 שנים, לבנות כאן", אמר סער.
לדבריו: "גבעת המטוס היא חלק ממכלול גדול יותר של הקפאת בנייה בירושלים וסביבתה, לצד E1 ועטרות. ביחד – למעלה מ17,000 יחידות דיור מוקפאות. בנוסף לעניין המדיני, היעדר בניה ליהודים בהיקף מספיק גורם לשינוי מתמיד של המאזן הדמוגרפי בירושלים לרעת היהודים. העתיד של ירושלים ייקבע במעשים, לא במילים. יש לסיים את הקפאת הבנייה בעיר. כמו את כל ההישגים של התנועה הציונית, יקבעו המעשים בשטח. אם לא נבנה, לא נוכל להבטיח את עתידה של העיר ואת הרוב היהודי בה לדורי דורות".
סער המשיך ואמר: "יש משמעות נוספת לבנייה כאן. הרבה מאוד תושבי ירושלים יהודים, בדגש על צעירים עוזבים את העיר בהיעדר היצע מספיק של דיור המשפיע גם על עליית מחירי הדיור בירושלים. וזה פוגע במאזן הדמוגרפי בעיר. המאזן הדמוגרפי בירושלים בין הרוב היהודי למיעוט הערבי בעשור האחרון השתנה לרעה. לכן זה חיוני להפשיר את ההקפאה הזו. אלה הדברים שאני מתכוון לקדם ולבצע ולכן הגעתי כאן היום לגבעת המטוס".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו