אין ספק שהעשור האחרון התאפיין בזכות כניסת הסמארטפונים לחיינו. אמנם מכשירי האייפון והגלקסי הראשונים הגיעו לחנויות עוד בעשור הקודם, אך רק בעשור הנוכחי הסמארטפונים הפכו לפריט חובה לכל אחד, בעיקר בזכות אלפי האפליקציות שהפכו לחלק בלתי נפרד מההתנהלות היומיומית. לקראת סיום העשור, חברת "App Annie" הציגה דירוג של עשרת האפליקציות הפופולריות ביותר של העשור, שזכו למיליוני הורדות משנת 2010 ועד היום.

באופן לא מפתיע, בראש הדירוג הופיעו האפליקציות של הרשתות החברתיות הפופולריות. המנצחת הגדולה בדירוג הייתה חברת פייסבוק: אפליקציית הרשת החברתית דורגה במקום הראשון, ומיד אחריה אפליקציית מסנג'ר במקום השני. גם אפליקציות וואטסאפ ואינסטגרם, שהגיעו בהתאמה למקום השלישי והרביעי בדירוג, נרכשו במהלך העשור האחרון על ידי החברה של מארק צוקרברג תמורת מיליוני דולרים.

במקום החמישי דורגה האפליקציה שהכניסה לחיינו את ה"סטורי"- סנאפצ'ט, שהציגה לראשונה את האפשרות לפוסטים שנמחקים אחרי פרק זמן מוגדר וזכתה להצלחה מסחררת, שבעקבותיה התווספו תכונות דומות גם באינסטגרם, בפייסבוק, ועוד. אפליקציית סקייפ אמנם חוותה ירידה בפופולריות בעשור האחרון בגלל השקת המתחרות מבית אפל, גוגל וסמסונג, אך עדיין הגיעה למקום השישי בדירוג העשור.

האפליקציה ה"צעירה" ביותר בדירוג היא אפליקציית הרשת החברתית "טיקטוק", שהצליחה להגיע למקום השביעי למרות שהושקה רק בשנת 2017 – ועקפה אפליקציות שהושקו הרבה לפניה, ביניהן יוטיוב שהגיע למקום התשיעי וטוויטר במקום העשירי.