היועץ המשפטי לממשלה נשא דברי ברכה בטקס החלפת פרקליט המדינה, שבעקבות פסיקת בג"צ שונה לטקס הפרידה משי ניצן.
"שי עבד לשמירת החוק, בפעם האחרונה שהעביר כרטיס – הניסיון הראשון לא צלח, הכרטיס לא רצה לעזוב.", התבדח מנדלבליט.

על תפקיד פרקליט המדינה אמר מנדלבליט: "החלטות הפרקליט חשובות, עליהן ניצב החוק במדינת ישראל. מה שמשאיר פרקליט זה המורשת. שי השאיר אחריו הרבה דברים, ולאור המורשת שלו הפרקליטות תלך שנים.
מבלבלים בין מערכתיות והתקרנפות
"שי פטריוט, אוהב המדינה והארץ, מטייל בה הרבה והגן על עמדת המדינה רבות. הפטריוטיות של ניצן מגיעה לא רק בביטחון, אלא גם במיגור הפשע והגזענות. שי מערכתי, כל שנותיו היה בעולם המשפט. אנחנו משרתים את המדינה, לא את עצמנו או אינטרס זר, זאת מורשת ששי משאיר. רבים מבלבלים בין מערכתיות והתקרנפות."
על המחלוקת סביב מינוי אורלי בן ארי למ"מ פרקליט המדינה אמר מנדלבליט: "בתקופה האחרונה היינו תחת התקפות לא ענייניות ולא ראויות – חסרות ביסוס. ההתקפות לא הסיטו אותנו מדרכנו ולא נוותר על גישתנו המערכתית-ממלכתית. גם השר וגם אני השקענו מאמצים להגיע למסקנה משותפת לגבי מינוי ממלא מקום הפרקליט, היה שיח ענייני ומכבד. לא ארחיב מטבע הדברים
תגובות
פרקליט אין כניסה למעוז השולט במדינה לא למזרחים ולא לימניים רק אשכנזים מהאליטה הנבחרת של השמאל האשכנזי
שקרן מי ששקרן זה אוחנה וראש הממשלה נטע באמא של נעמה אופטמיות כאילו שפוטין עושה דברו או בלשון אחרת בכיס שלו פוטין לא רואה אף אחד רוסיה מפחיד לנסוע לשם עוד יגידו שאתה מרגל
מנ אדון מנדבליט אתה קליפה הסיטרא אחרא אסור לכלול אותך במניין