סופגניות בריוש מלוחות 

כולנו מכירים כבר את הסופגניות השגרתיות עם הריבה והשוקולד, החנוכה הזה הוא הזדמנות מעולה לגוון עם סופגניות מפתיעות במיוחד. צפו עכשיו במתכון לסופגניות במילוי זוקיני

מנות: 30 סופגניות קטנות | חלבי

מצרכים:

להכנת הבצק:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים
80 גרם סוכר
140 מ"ל חלב
4 ביצים (M)
כפית ו-1/2 מלח (8  גרם)
גרידה מרבע תפוז
1/2 שקית סוכר וניל
80 גרם חמאה
1 כף ברנדי (לא חובה)
למלית זוקיני:
150 ג' גבינת שמנת
150 ג' גבינת פטה 16%
שן שום כתוש
200 ג' קוביות קטנות זוקיני
פרוסות זוקיני ירוק וצהוב
15 ג' נענע קצוצה
מלח
פלפל
בזיליקום

הוראות הכנה:

1. לבצק:
בקערת מיקסר מניחים את השמרים, סוכר, חלב ומערבבים עם מטרפה ידנית. מוסיפים את הקמח, גרידת התפוז, סוכר וניל וביצים ולשים בעזרת וו לישה למשך 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים חמאה ומלח ולשים עוד 5 דקות.

2. מניחים את הבצק בקערה עד הכפלת הנפח (חצי שעה עד שעה – תלוי בטמפרטורה בחדר).

צילום: דניאל לילה

3. מחלקים לכדורים קטנים ומניחים על תבנית משומנת ולהניח בתנור סגור ולא מחומם להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח (חצי שעה עד שעה – תלוי בטמפרטורה).

4. מרתיחים סיר עם שמן עד לחום של 165-170 מעלות (רצוי לעבוד עם מד חום) ומטגנים כ2-3 דקות לכל צד עד להשחמה.

5. הוראות הכנה למילוי:
צולים את קוביות הזוקיני ופרוסות הזוקיני בתנור בחום 180 מעלות במשך 10-12 דק'. מערבבים הכל (חוץ מפרוסות הזוקיני ומיני בזיליקום) ומזלפים בעזרת שק זילוף לסופגניות.

מסדרים את פרוסות הזוקיני ירוק-צהוב-ירוק (3 פרוסות) על הסופגנייה. מוסיפים עלה מיני בזיליקום.

ניתן לבחור בכל מילוי אהוב אחר שעולה על דעתכם

==============

המתכון מאת השף מוריס מונייה והקונדיטור ערן שוורצבד. באדיבות מונייר פוד דיזיין