כולנו ראינו באותיות קידוש לבנה את מודעת הקריאה הנרגשת של ראשי הרשויות ביש"ע לתמוך ולהצביע לליכוד ישראל בתינו בבחירות הקרובות.

נראה כי אין אף לא אדם שקול ביש"ע ובימין כולו שחושב ומאמין כי אכן ראשי הרשויות היקרים מאמינים ומתכוונים לחתום בשמם.

המשחק מוכר וחוזר על עצמו – ראשי הרשויות מאוכזבים מאוד מהליכוד ואף הפגינו מול משרדי הממשלה פעמים רבות לאור הקפאת הבניה, הריסת המאחזים ואף שכונות שלמות, תוקפנות משטרתית ומשפטית ביש"ע וההידרדרות בטיחותית.

עם זאת, כך נראה, לאור התלות והצורך להיראות טוב בעיני השלטון והשלכת הדברים, הם מוכנים כאמן בעל כורחו, ששמם יופיע כתומכי תנועת הליכוד של כרמל שמא הכהן וצחי הנגבי.

הרבנים בעד בנט?

עד כאן נראה כי יש הסכמה כוללת, אך נזכרתי בדברים לאור מודעות אוסף הרבנים בקריאה לתמיכה בבנט ובמפד"ל – הבית היהודי. כולם חותמים, איש בל יעדר.

עוד נחשוב ונאמין כי כל החותמים נפגשו לשיחות עומק עם המתמודדים השונים, בדקו את הרקע, המסירות, העומק האידיאולוגי ומשקלם בבניה ומאבק באויבינו והגיעו כולם, ללא יוצא מהכלל, כאיש אחד, ללא מחלוקות וללא הבדל למסקנה כי בנט, שקד, אורבך ועוד מספר מוחבאי קמפיין טובים, מתאימים ונדרשים יותר מפרופ' אריה אלדד, דר' מיכאל בן ארי, ברוך מרזל ואריה קינג.

קשה שלא לראות את ההשוואה של התמיכה שכביכול נותנים הרבנים לתנועת המפדל – הבית היהודי לתמיכת ראשי הרשויות בליכוד.

על האמת ועל השיחות הלא פורמאליות והדיסקרטיות שמנהלים בכירי הרבנים עם נציגי עוצמה לישראל בראשות אריה אלדד ומיכאל בן ארי לא תוכלו לקרא במודעות, אנו, עם כל הצער והאכזבה, מודעים לצרכים ולשיקולים, אך בקלפי, ברגע האמת בטוחים אנו במי באמת הם – הרבנים וראשי הרשויות תומכים ומאמינים.