השלב החמישי מתוך שמונה בסדרת הליך החקיקה לפיזור הכנסת ה-22, והצעת חוק הבחירות לכנסת ה-23 אושרה היום (רביעי) בוועדה המסדרת. הצעות החוק אושרו לדיון והצבעה ראשונה ויעלו בהקדם במליאת הכנסת.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(קרדיט: ערוץ הכנסת)

במהלך הדיון ביקשו חברי כחול לבן מאיר כהן ואבי ניסנקורן מהיועץ המשפטי של הוועדה לשנות את שם החוק כי אינם מעוניינים להצביע על פיזור הכנסת אלא על הקדמת הבחירות, בכדי שלא ייראו כמי שמפזרים את הכנסת. ניסנקורן ביקש לבדוק היתכנות לקרוא לחוק: "התפזרות הכנסת והקדמת הבחירות". ח"כ אופיר סופר מהבית היהודי השיב: "הם לא רוצים לנקות לאף אחד את המצפון וזה אחלה". היועמ"ש סירב ונימק כי זה לא אפשרי.

עוד קודם אמר ניסנקורן , יו"ר הוועדה כי "הלב נחמץ היום לי ואני חושב שלכל חברי הכנסת. אני חשבתי או לפחות קיוויתי שהחוקים שאני אעביר יהיו הצעות חברתיות ולא הצעות לפיזור הכנסת אבל בעת הזו זה מה שקורה. זה יום קשה לציבוריות הישראלית, כל צד חושב שהשני אשם ואני מבקש שננהג בממלכתיות ושנדע ימים טובים יותר."

בהצעה לפיזור הכנסת תמכו 50 חברי כנסת ללא מתנגדים, בהצעת הבחירות לכנסת ה- 23 תמכו 50 ו- 7 הח"כים של ישראל ביתנו התנגדו. שתי ההצעות ימשיכו בהליך החקיקה עד לשעות הקטנות של הלילה.