הרפתקאות ר' חְנונא בן דוסא.
כל המפלגות החילוניות טורחות להצטייד בדוס מחמד. משום מה הוא עדיין מצרך חיוני גם כאשר המשק מזמן משתמש בווינדוז. לשרותכם: סקירה קצרה על מאיישי התפקידים.
???? – העבודה
מן הראוי היה לפתוח את המאמר הזה בתיאור דוס המחמד של מפלגת העבודה. רק יש בעיה – אין להם דוס מחמד. זה לא שממש אין, היו מתמודדים על התפקיד, אך הם לא נבחרו למקומות ריאליים. בעיה, בעבודה יש פריימריז, לכן אין דוסי מחמד. אילו היו פריימריז בתנועה וביש עתיד – גם להם לא היו דוסי מחמד.
אלעזר שטרן – התנועה
יצא המרצע מן השק. לפני שמונה שנים הסביר לנו אלעזר שטרן למה חשוב לציית לכל פקודה באשר היא פקודה, גם אם אתה לא מזדהה אתה. כעת, אלעזר שטרן הצטרף לציפי לבני, מה שמעורר את החשד שלא מעניינת אותו הפקודה באשר היא פקודה, אלא רק הפקודה באשר היא תואמת את דעתו של אלעזר שטרן. (או עוזרת לו להתייפייף לפני השמאל).
מסתבר שאלעזר שטרן היה מגיב אחרת לגמרי אילו היו ניתנות פקודות זהות לחלוטין לאלה שניתנו לפני שמונה שנים, אבל בכפרים ערביים ולא בכפרים יהודים. או אילו הפקודות היו אוסרות על חיילים ממין זכר לשמוע זמרת. הוא לא מדבר בשם חשיבות הפקודה. הוא סתם נראה צבוע.
אלעזר שטרן הוא מסוג האנשים שתמיד טורחים להוכיח קבל עם ותקשורת שלמרות שאני דתי אני בסדר. לכן הוא ראש המגנים את מסרבי הפקודה בגירוש, את החייל שלא לחץ את יד הרמטכ"ל, את החיילים שלא שמעו שירת נשים. לא שמענו ולא נשמע ממנו גינויים לסרבנות משמאל. (אלא אגב גינוי לימין).
הרב שי פירון – יש עתיד
חשבנו שהוא לא דוס מחמד, הוא פשוט בא עם האישיות שלו והדעות שלו ומצטרף ליאיר לפיד שמוכן לקבל אותו כי הוא רוצה להביא עוד גוונים למפלגה שלו. הרב פירון איבד מהר מאד את הגוון המקורי שלו. הוא כשל במבחן הראשון שלו. נכון, זה היה מבחן לא הוגן. שלחו אותו לדבר מול אנשים שמאמינים שהיצר המיני והמשיכות המיניות צריכות לגבור על השכל ועל התורה, ובכל זאת הם מתעקשים משום מה להגדיר את עצמם דתיים.
לרב שי פירון יש דעות ברורות בעניין (הן לא שלו, הן מהתורה), הוא הביע אותן בעבר, והוא היה יכול גם הפעם לעמוד על שלו. אבל משום מה ברור שמי שבא עם דעות חילוניות יכול לכפות אותן על הצבור הישראלי, אבל מי שבא עם דעות דתיות מהבית צריך איכשהו להתקפל. הרב פירון לא עמד בלחץ. אני מתרשם שהוא חש כעבד לשני אדונים ומנסה לרצות את שניהם.
כדי להשתלב במפלגתו הוא גיבש איזו מדיניות של "(אני לא מסכים אתכם אבל) לא אתערב לכם בחיים ולא אחליט בשבילכם מה אתם רוצים להיות". אבל יש שתי בעיות: א. את החלק החשוב של המשפט הוא שכח להגיד (לכן שמתי אותו בסוגרים). ב. הוא עומד מול אנשים שלא מוכנים לקבל את הגישה הזאת, הם לא ליברליים, והם יכפו את מי שחושב אחרת מהם לקבל את דעתם בקנאות דתית פונדמנטליסטית.
לכן הם מדברים על חוק נגד עצת נפש, או נגד כל מי שמאמין בכך שלאדם יש בחירה חפשית והוא יכול לשנות את נטיותיו המיניות בכח הרצון. הם לא מדברים בשם הליברליות אלא בשם פונדמטליזם דתי השואף לכפות את האמת האחת והיחידה שהם מאמינים בה על כל יושבי תבל. כנגדם ממלמל הרב פירון משהו חיוור.
ציפי חוטובלי – הליכוד
נכון, זה ממש לא הוגן לכתוב עליה יחד עם הקודמים. היא ממש לא דוסית מחמד. הפעילות הברוכה שלה בכנסת האחרונה לא תסולא בפז. (אמנם הפרובוקציה המטופשת והמיותרת שלה באוטובוס בבית שמש נותנת טעם לפגם, אך היא בטלה בששים ריבוא ביחס לפעילות הברוכה והנהדרת שהאשה הנמרצת הזאת עשתה כל הקדנציה).
היא באה לכנסת מתוך אמונה שהמדינה צריכה להתנהל ע"פ התורה ושאין צורך להתנצל על אמונתה או להבחין בין פעילותה הפוליטית לבין זהותה הדתית. (גם את הליכוד יש להבדיל מהמפלגות שנמנו לעיל, כי אע"פ שאינו מפלגה דתית, הוא גם לא מפלגה חילונית). דוקא משום כך כואב מאד לראות איך היא נפלה למלכודת הזאת. כאשר היא הסכימה לשמש בתפקיד של מי שאמור למשוך את הקול הדתי אל הליכוד, היא למעשה נתנה לביבי לדחוף אותה לתוך המשבצת הזאת של הדוס מחמד.
או ליתר דיוק: להציג את עצמו כמי שמחזיק את ציפי חוטובלי רק בתור דוסית מחמד עבור הציבור הדתי, ולא מפני שהוא אכן מזדהה איתה. (הוא המחמד כאן ולא היא, כפי שנסביר להלן). למה היא הסכימה? לא ברור. אולי היא חששה שאם תסרב היא לא תקודם בכנסת הזאת לתפקיד שרה. (לצערי, היא כנראה בין כך ובין כך לא תקודם לממשלה בקדנציה הנוכחית). אדם צריך לדעת לעמוד על שלו בעקשנות גם אם הקידום שלו יהיה יותר אטי, ולא להפוך למישהו אחר.
אז היום היא מנסה נואשות להסביר לדתיים למה להצביע ליכוד, וכדרכם של דתיי מחמד, הבוס לא מקל עליה את העבודה. והיא? היא מסבירה למה רק ליכוד גדול יעזור לעם ישראל, והיא מנמקת את זה בכל מיני נימוקים שנשמעים מאד משכנעים עד שמתחילים לחשוב עליהם. יש לי יסוד להניח שהיא עצמה מעולם לא הצביעה ליכוד עד היום שבו פנה אליה נתניהו וביקש ממנה להצטרף לליכוד, ואלמלא פנה אליה, גם היום היא לא היתה מצביעה ליכוד. אבל טוב, היא עורכת דין במקצועה, ותפקידו של עורך דין הוא למכור את נשמתו למרשו, ולשכנע את השופט בדברים שהוא עצמו לא מאמין בהם. חבל שכך מתנהלת הפוליטיקה.
נדחקה למשבצת המחמד. חוטובלי (פלאש90)
אנו מאמינים שהמדינה צריכה להתנהל בדרך שקבע הקב"ה. יש שתי דרכים להגיע לזה. או להכנס למפלגה הגדולה ולהשפיע מבפנים כך שזו תהיה המפלגה שתאמין שאת המדינה יש להנהיג בדרך הקב"ה, או ללכת למפלגה המאמינה בדרכו של הקב"ה ולהפוך אותה למפלגה הגדולה. יש כאן שתי דרכים, הללו מעדיפים את זו והללו מעדיפים את זו. זוהי מחלוקת טכנית וטקטית ולא אידאולוגית. חבל שהמחלוקת הטכנית והלא-חשובה הזאת מתדרדרת לשנאה ולמריבה טפשית. אני מאחל לציפי חוטובלי ולשאר המתמודדים, שמייד אחרי הבחירות יחזרו לעצמם ויזכרו מה עיקר ומה טפל.
ולסיום – נתניהו
מה ביבי קשור לעניין? בכלל אין לו כיפה.
חודש לפני הבחירות, מצא ביבי שהיריב הגדול ביותר הוא לא שלי יחימוביץ, לא ציפי לבני, לא יאיר לפיד, אלא דוקא נפתלי בנט. הוא מכוון לעברו את כל התותחים. למה הוא עושה זאת? ובפרט שזה לא מועיל, עינינו הרואות שכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ – בנט הולך ומתחזק. (אמנם, הליכוד לא נחלש, לכן מסתבר שהתהליך גורם למעבר מנדטים מן השמאל לליכוד ומן הליכוד לבית היהודי). יהיה מי שיאמר שזה מכוון. ביבי רוצה להגדיל את כוחו של הימין ולכן הוא עושה מה שהוא עושה מתוך מודעות לכך שכוחו של הבית היהודי גדל.
אני דווקא מעריך שזה לא מודע. למה ככל שמסבירים למתנדנדים כמה בנט גרוע, הם רק משתכנעים להצביע עבורו? פשוט, מפני שכאשר הם רואים כמה ביבי נלחם נגד בנט, הם מתרשמים יותר ויותר שביבי שמאלני. גם ביבי רואה את זה ובכל זאת הוא ממשיך, לכן יש להניח שזה בערך מה שהוא רוצה. ביבי נלחם בכל הכוח נגד בנט כדי להוכיח להם ולעצמו ובעיקר לציבור "הנאור" שהוא אכן שמאלני.
למה חשוב לביבי לאמץ תדמית כזאת? האם הוא לא מבין שהוא מפסיד מנדטים לבית היהודי? יתכן שהוא מבין ויתכן שלא, אבל כאן אנו מתחברים לתופעת דוס המחמד. כל השנה ובפרט לפני הבחירות, חשוב לביבי להראות למי שבאמת מבין, שהוא לא מהקיצונים האלה. שהוא לא ימני. הוא מוכן לשלם את המחיר, ובלבד שהוא יקבל את התדמית ה"נכונה". אותה שאיפה שגורמת לאלעזר שטרן להשמיץ את הדתיים, היא זו שגורמת לביבי לעשות דבר דומה. הרצון להוכיח למישהו אחר שאתה בסדר.
אם אנו רוצים לעצור את תופעת דוסי המחמד, מה שאנו צריכים לעשות הוא לא לעזור למנויים לעיל לצאת מהמשבצת. מה שאנחנו צריכים לעשות זה להוציא את המגזר החילוני-שמאלני ממשבצת ה"נאורים" וה"נכונים", "אלה שבאמת מבינים", אלה שכולם צריכים להוכיח להם שהם בסדר.

מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
יהודה
ויש עוד הרבה הרבה . במפלגה דתית שמשלבת חילונים גם הם צריכים להקרא חילוני מחמד כמו שקד מחמד ואגסי מחמד ומה עם ליתמן מחמד ועוד ועוד כל...
ויש עוד הרבה הרבה . במפלגה דתית שמשלבת חילונים גם הם צריכים להקרא חילוני מחמד כמו שקד מחמד ואגסי מחמד ומה עם ליתמן מחמד ועוד ועוד כל מועמד הוא מחמד כי מגזמים אותו כל יוםץ
המשך 02:16 01.01.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שחושבים שזה שיש להם כיפה, ישר הופך את החילונים לאוייבים, את הערבים לבני מוות, את החרדים לפסיכופתים, ואת (40%!) הדתיים שלא סוברים כמותם ל"דתיי מחמד". בכל מקרה לשטרן ניתן חופש פעולה...
שחושבים שזה שיש להם כיפה, ישר הופך את החילונים לאוייבים, את הערבים לבני מוות, את החרדים לפסיכופתים, ואת (40%!) הדתיים שלא סוברים כמותם ל"דתיי מחמד". בכל מקרה לשטרן ניתן חופש פעולה מדיני, כך שקשה להבין על מה הטענה. חלאס, תתגברו. גם הרב ליכטשנטיין והרב עמיטל והרב סתיו? והרב עובדיה, שהקל על הקראים להתגייר? ופרופ' ליבוביץ? וצ'חנובר?
המשך 23:17 31.12.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ינקל דודל
10:35 31.12.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר