הועדה המכינה למועצה הציבורית לבחינת דרכה של הציונות הדתית הודיעה הערב (ג') כי בעבודה מאומצת ויסודית, ולאחר שבחנה את פרטיהם של כל 300 הגברים והנשים שהגישו מועמדות למועצה נבחרו 25 נבחרים ונבחרות שמהווים כמחצית מהרכב המועצה.
נזכיר כי המועצה הציבורית מהווה גוף רעיוני, אידיאולוגי ותורכב מנציגים ממגוון הזרמים והקהלים בציונות הדתית. המועצה תפעל באופן שוטף ותייצר סיכומים וניירות עמדה כאלה שיעמדו לרשות הציבור הרחב וכן יחייבו מבחינתנו את הסיעה בכנסת ואת מוסדות הזרוע הפוליטית של הציונות הדתית.
הרב רפי פרץ הכריז בעבר: "המטרה של המועצה חייבת להיות ברורה, פתיחת השורות במפלגה עבור כל חלקי הציונות הדתית במטרה להשיב לה את כוחה".
צוות הקמת המועצה הציבורית התכנס לראשונה
כמו כן עבודת המועצה תתבצע באמצעות מליאה מרכזית וחלוקה לשולחנות עגולים שיעסקו בסוגיות ליבה ערכיות ובתחומים שונים כגון: חברה, חינוך, התיישבות, דת ומדינה, כלכלה, בטחון, בריאות, תפוצות ועוד.
את איוש המחצית השניה של המועצה, תשלים הועדה המכינה בימים הקרובים ותקבע מועד לישיבה הראשונה, בה תיקבע מסגרת העבודה והנושאים בהם תדון המועצה.
בוועדה המכינה מביעים סיפוק מההיענות הרחבה של הציבור. מעבר לכמות הגדולה של המבקשים לקחת חלק, לועדה הוגשו פניות רבות ע"י צעירים וצעירות בני ובנות הציונות הדתית והמאמינים בערכיה. על כן הוחלט להקים מועצה צעירה שתדון בסוגיות הרלוונטיות ותייצג את הצעירים והצעירות באופן מיטבי ומשקף. בימים הקרובים הוועדה תגבש גם את הרכב המועצה הצעירה וייצא פרסום בעניין.

הנבחרים למועצה:
🔸אורי שכטר – ראש צורים, מנכ"ל מכון שורשים
🔸יאיר שחל – כרמי צור, מזכ"ל בני עקיבא
🔸אמיתי פורת – כפר עציון, מזכ"ל הקיבוץ הדתי
🔸משה פלד – בית השיטה, לשעבר סגן שר החינוך
🔸גאל גרינוולד – בית שמש, יו"ר החטיבה להתיישבות
🔸ללו זוהר – קרית מלאכי, ראש עיריית קרית מלאכי
🔸הרב איתן אייזמן – ירושלים, נשיא מוסדות נועם צביה
🔸פרופ אמנון שפירא – טירת צבי, לשעבר מזכ"ל בני עקיבא
🔸הרב רחמים ניסימי – ירושלים, מנכ"ל רשת הגרעינים "שעלים"
🔸הרב עזריאל אריאל – עטרת, רב ישוב עטרת
🔸הרב דר דורון דנינו – בית רימון, יועץ בכיר במכון הרברט קלמן ליישוב סכסוכים בינלאומיים
🔸הרב דניאל שילה – לשעבר רב הישוב קדומים
🔹עו"ד יעל דולב – רמת גן, שותפה מנהלת מחלקת דיני עבודה משרד עוד גרוס ושות
🔹 הרבנית דר חנה קטן – גניקולוגית בכירה ונשיאת המרכז למשפחה במכללת אורות
🔹הרבנית ד"ר מיכל טיקוצ'ינסקי- ראש תוכנית ההלכה במגדל עוז
🔹צילית יעקובסון – גבעת שמואל, יו"ר בת מלך
🔹מיכל דה האן – פדואל, סגנית ראש החמ"ד
🔹אור פירון-זומר – מייסדת ומנכלית סופיה – החברה לשירותי אבל
🔹מיכל בלזברג – ירושלים -מנהלת פיתוח קהילתי בחברת סטרארט אפ וממייסדי עמותת משפחה אחת
🔹הרבנית שורלה רוזן – משיבה הלכתית ירושלים
🔹עדי רוזנברג- ירוחם – מנהלת אגף תכנון אסט מועצה מקומית ירוחם
🔹הרבנית דר לאה ויזל – פתח תקווה, לשעבר דיקן הסטודנטיות "אורות ישראל"
🔹דר מירב (טובול) כהנא – המדרשה בבר אילן
🔸עודד הרוש- דימונה – איש תקשורת ופובלציסט חבר מועצת העיר דימונה יור ועדת החינוך. עמית מנדל למנהיגות ותרבות בנגב
🔸יוסף שפייזר- דוקטורנט – ירושלים – מייסד הפורום הדיגיטלי שומרים על הילדים ברשת
חברי הוועדה: המכינה:מיכאל סימן טוב יעקב סולר שרון רואס לאה ויזל מיכאל דוכן
תגובות
כל מי שרוצה שרפי יתפטר שיגיב בטוקבק אולי אם הרב רפי יראה אלף טוקבקים שרוצים שהוא ילך לביתו, הוא יעשה סוף כל סוף את המעשה הנכון.
כל מי שרוצה שסמוטריץ ישלים שרות צבאי שיגיד רימה את הצבא והצהיר שתורתו אומנותו כדי לדחות גיוס ובמקום ללמוד תורה הלך ללמוד תואר במשפטים . זו לא הציונות הדתית זו לא דרכה של תורה
מי אתה בכלל?? חוצפן
הבית היהודי-יהירים למה הבית היהודי לעזאזל חושבים שהם הציונות הדתית?!
כיפה סרוגה מטמאים את עם ישראל בשחיתות ושפלות מטמאים מטמאים מטמאים מטמאים מטמאים מטמאים מטמאים מטמאים מטמאים ומשחיתים את עם הקודש בשפלות של שוחד מרמה והפרת אמונים בחסות מתנחלים.
לא יודע מי בחר אותם לייצג אותי. הרוב המוחלט שייך לאגף הליברלי והמצביעים שלהם בכלל מצביעים לכחול לבן. ממש מגוחך שאלה יקבעו לי את הקו האידיאולוגי שלי. אין פה אפילו נסיון לאזן.
מדוייק .
בדיוק ההיפך מציע שתעבור שוב על הרשימה
מפלגה של 2.1 אחוז עם סמוטי יושבים ביחד לשלוחנות עגולים עם בורקסים משולשים כל המקומבנים. החונטה של הציונות הדתית מנסה להחליט לציבור מי יהיו המועמדים שייצגו אותנו. עכשיו תרדו עוד קצת בסקרים... הב הב רפי נובח את נביחותיו האחרונות....