בעקבות המחאה של המשפחות השכולות נגד קיום מועד הבחירות, ב- ז' באדר- 3.3, יום האזכרה במערכת הפוליטית פתחו היום (ראשון) שוב בדיונים קדחתניים סביב התאריך לקיומם.
ה- 3.3 ירד ככל הנראה מהפרק, ואילו התאריכים האפשריים האחרים הם בין היתר ל' שבט, כ"א אדר וכ"ח אדר, כשהאחרון הוא התאריך המועדף על המפלגות החרדיות זאת בעקבות הטענה כי רבים ממצביעים טסים להילולת רבי אלימלך מליזנסק' בתאריך ז' אדר.
במקביל דווח על אפשרות מרחיקת לכת אחרת והיא הזזה של יום הבוחר הקבוע בחוק ומוכר כיום שלישי ליום שני בשבוע, בכדי לפתור את הרגישויות השונות. התאריכים המדוברים: יום שני 2/3 או יום שני 16/3.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בהתאם לכך נפגש השר יריב לוין עם יו"ר סיעת כחול לבן ח״כ אבי ניסנקורן, במטרה לתאם מועד בחירות מוסכם על שתי המפלגות הגדולות. כחול לבן ביקשו את התאריך המוקדם ביותר ואילו הליכוד דרשו את המועד המאוחר ביותר. השניים החליטו להגיע להסכמות על תאריך שיהיה מקובל על שתי המפלגות באמצע, כאשר המטרה כבר ביום שני להתחיל את הליך החקיקה שיעבור בוועדה המסדרת ולאחר מכן במליאת הכנסת – 3 קריאות.
בטרם הפגישה אמר לוין: "בעוד דקות אחדות אני עתיד להיפגש עם אבי ניסנקורן, יו"ר הוועדה המסדרת, נציג סיעת כחול-לבן. פגישה שהיא בעיניי מיותרת לחלוטין, כי מה שהיינו באמת צריכים לעשות הוא להשלים עכשיו את המו"מ על הקמת ממשלת אחדות, לאומית ורחבה.
לצערי הרב, אחרי שכל הצעות הפשרה שהגשנו, כל הניסיונות שלנו נדחו ע"י כחול-לבן, אני מוצא את עצמי נאלץ לדון איתו על בחירת תאריך לבחירות מיותרות לחלוטין. בסופו של דבר תאריך לבחירות ייקבע כמובן, אבל מה שחשוב באמת הוא לעשות עדיין מאמץ אחרון למנוע בחירות מיותרות. אני קורא מכאן לבני גנץ, השתחרר מהלפיתה של יאיר לפיד, השתחרר מהוטו שלו, גלה מנהיגות ותורה לצוותי המו"מ לשוב לחדר הדיונים. אפשר עוד למנוע בחירות מיותרות".

מה דעתך בנושא?
6 תגובות
0 דיונים
חכ
ע
10:40 09.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ליכודניק
היה צריך להצטרף לממשלת כחול לבן, הליכוד היו בוחרים ראש אחר ומצטרפים, גרר אותנו לבחירות סתם. היה כבר הולך עם ביבי באפריל.
09:51 09.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
וטהנעככ
רק חלמאים חושבים שבחירות שלישיות יביאו עימם שוני
22:13 08.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עם ישראל
כל הכבוד לרב הדגול אתה יודע מה שקורה בחדרי חדרים ומה שמנסים הפקידים הזוטרים לשלוט בעם ולנהל את המדינה ולכן הם תוקפים תופרים ומנפחים את הישרים והצדיקים כגון המלך נתניהו...
כל הכבוד לרב הדגול אתה יודע מה שקורה בחדרי חדרים ומה שמנסים הפקידים הזוטרים לשלוט בעם ולנהל את המדינה ולכן הם תוקפים תופרים ומנפחים את הישרים והצדיקים כגון המלך נתניהו ואת הרשעים מהשמאל כחול / שחור עליהם ודוברמן וכל המושחתים במשטרה בפרקליטות ובבג"צ חייבים להכריזנעליהם מלחמה ולזרוק אותם לכלא שם מקומם..יחד עם מס' 3 המתחזה
המשך 18:57 08.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חח
ואם לא בתאריך הקבוע בחוק ושיקפצו החרדים.
18:55 08.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לינור
נתניהו הכניס את המדינה לסחרור.אחרי הבחירות יהיה פה גיהינום.אם הוא לא ילך לכלא אנחנו אבודים
18:35 08.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר