יום שלישי להתקפות אחד על השני של יו״ר שס, השר אריה דרעי נגד אביגדור ליברמן. הערב (שני) מאשים דרעי את ליברמן בפוליטיקה צרה, וקורא לממשלת אחדות בלעדיו.
דרעי משרטט את ההתהפכות של ליברמן: "אמרתי לפני כשבועיים בישיבת ראשי גוש מפלגות הימין בכנסת שאביגדור ליברמן, עושה הכל לטרפד הקמת ממשלת אחדות והוא האחראי הראשי לכך שישראל הולכת לבחירות בפעם השלישית. מאז קיבלנו הוכחות נוספות לכך. בכל פעם שיש התקדמות בשיחות בין הליכוד לכחול לבן, ליברמן פועל לטרפד אותן בעורמה, מוליך שולל את נתניהו וגנץ ואז מאשים אותם בכך שהולכים לבחירות".
לדברי דרעי: "כשצוותי המו״מ של כחול לבן חידשו את המו״מ לפני כשבוע, ליברמן מיהר להודיע כי יחתום לשתי המפלגות על ארכה של 14 ימים כדי להקים ממשלה. כשהמו״מ בין הליכוד לכחול לבן התפוצץ, הודיע ליברמן כי לא יחתום לשתיהן. הבוקר שמע ליברמן כי נתניהו וגנץ עומדים להיפגש אחר הצהריים כדי לנסות להקים ממשלה ולמנוע בחירות, ופתאום הוא דואג להדליף שהוא שוקל לחבור לממשלת ימין".
דרעי מוסיף, "ניסיון נוסף שלו למנוע הקמת ממשלת אחדות ולהוביל את ישראל לבחירות שלישיות. ליברמן אחראי לכך שאין היום ממשלת אחדות. ליברמן אחראי לבחירות שלישיות שגרמו לנזקים גדולים ועלולות לגרום לנזקים נוספים של מליארדי שקלים למשק ולשיתוק של המדינה. ליברמן עושה זאת אך ורק משיקולים פוליטיים צרים ואישיים שלו. אני מקווה שנתניהו וגנץ יבינו זאת ויקימו ממשלה רחבה וטובה למען העם והמדינה".
תגובות
בחירות איזה ניתוח ואיזה זכרון. גם סיוון רהב מאיר ניתחה את ההתנהלות שלו במאמר שכתבה. ועוד עיתונאי שכתב שהוא מזיק למדינה. מה יהיה?
ליברמן, יוצר אנדרלמוסיה, בכל פעם שיש התקדמות אביגדור ליברמן, יוצר אנדרלמוסיה, בכל פעם שיש התקדמות קטנה להקמת ממשלה.
לדרעי היקר לא בשביל סה בחרתי ליכוד אני בחרתי מפלגה ימנית לא בשביל ממשלה משותפת אם רצית ממשלת אחדות היית צריך לבקש ולא לעשות בחירות לא רוצה ממשלת אחדות רוצה ימין .ודי עם הקדקוש העם בחר ממשלת אחדות לא בחרתי ולא אבחר ממשלת אחדות . ודי עם השקרים אני בוחר רק ימין .
צודק בפרט שגנץ יהווה סכנה למדינה כשיתרפס לפני מאזן לשלום. גם לא יהיה שום טיפול להסרת דיקטטורת בגץ - הפוך- יחזירו את המעט שנעשה עד עכשיו.
ראש בקיר גם עוד 20 מערכות בחירות לא יהיה ממשלת ימין כל עוד נתניהו בראש הליכוד. סיכוי יותר טוב לגוש ימין גדול עם סער בראש. תאמינו לי אתם, ראש בקיר העיקר ״רק ביבי״ הליכוד נעלם
כל אדם עם שכל הבין את זה מזמן כל אדם עם שכל הבין שליברמן משחק משחקים ועובד על כולם..