מתכון לעוף בציפוי פריך

לאחר שרשת KFC ( קנטקי פרייד צ'יקן) החליטה לחזור לישראל הפעם-במתכונת לא כשרה, החלטנו לגלות איך להכין בעצמנו את הלהיט המטוגן ומסתבר שזה הרבה יותר פשוט ממה שחשבנו…

אומנם לא מדובר במתכון הסודי (והלא כשר) של KFC, אבל לגמרי כזה שיספק את בלוטות הטעם שלנו עם עוף מטוגן בציפוי קריספי ופריך

מצרכים:
4-6 חלקי עוף (משולשים ושוקיים)
1/4 כוס שמן זית + תוספת לאפייה
1 כף גדושה מיונז
1 כפית אבקת צ'ילי
1/2 כפית אבקת שום
מלח ופלפל שחור
קורט כמון
2 שיני שום, כתושות
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את השמן יחד עם כל התבלינים: אבקת הצ'ילי, אבקת השום, מלח ופלפל שחור, הכמון והשום הכתוש עד לקבלת מרינדה אחידה במרקם משחתי.

2. בקערה נפרדת, מערבבים את פירורי הלחם והשומשום ומתבלים במלח.

3. מורחים כל חלק עוף במרינדה מכל הצדדים, ומעבירים לקערה עם פירורי הלחם והשומשום ומצפים היטב. מומלץ להסיר את העור מהעופות, כך פירורי הלחם והשומשום ייתפסו טוב יותר.

הערה: ניתן להשתמש בעוף שכבר מבושל, ולקצר את זמן הבישול בתנור (ראו למטה)

4. מסדרים את חלקי העוף המצופים בתבנית ומזלפים מעל מעט שמן זית.

5. מכסים את התבנית בנייר אפייה (רק מניחים, אין צורך לאטום את התבנית) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שהעופות מקבלים גוון שחום יפה. מסירים את נייר האפייה ואופים 10 דקות נוספות לקבלת מרקם אקסטרה קריספי.

הצעת הגשה: מומלץ להגיש לצד מטבלים אהובים ותוספת סלט או צ'יפס.

בתאבון!