מתכון לעוף בציפוי פריך
לאחר שרשת KFC ( קנטקי פרייד צ'יקן) החליטה לחזור לישראל הפעם-במתכונת לא כשרה, החלטנו לגלות איך להכין בעצמנו את הלהיט המטוגן ומסתבר שזה הרבה יותר פשוט ממה שחשבנו…
אומנם לא מדובר במתכון הסודי (והלא כשר) של KFC, אבל לגמרי כזה שיספק את בלוטות הטעם שלנו עם עוף מטוגן בציפוי קריספי ופריך
מצרכים:
4-6 חלקי עוף (משולשים ושוקיים)
1/4 כוס שמן זית + תוספת לאפייה
1 כף גדושה מיונז
1 כפית אבקת צ'ילי
1/2 כפית אבקת שום
מלח ופלפל שחור
קורט כמון
2 שיני שום, כתושות
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס שומשום
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים את השמן יחד עם כל התבלינים: אבקת הצ'ילי, אבקת השום, מלח ופלפל שחור, הכמון והשום הכתוש עד לקבלת מרינדה אחידה במרקם משחתי.
2. בקערה נפרדת, מערבבים את פירורי הלחם והשומשום ומתבלים במלח.
3. מורחים כל חלק עוף במרינדה מכל הצדדים, ומעבירים לקערה עם פירורי הלחם והשומשום ומצפים היטב. מומלץ להסיר את העור מהעופות, כך פירורי הלחם והשומשום ייתפסו טוב יותר.
הערה: ניתן להשתמש בעוף שכבר מבושל, ולקצר את זמן הבישול בתנור (ראו למטה)
4. מסדרים את חלקי העוף המצופים בתבנית ומזלפים מעל מעט שמן זית.
5. מכסים את התבנית בנייר אפייה (רק מניחים, אין צורך לאטום את התבנית) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שהעופות מקבלים גוון שחום יפה. מסירים את נייר האפייה ואופים 10 דקות נוספות לקבלת מרקם אקסטרה קריספי.
הצעת הגשה: מומלץ להגיש לצד מטבלים אהובים ותוספת סלט או צ'יפס.
בתאבון!
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
1 דיונים
אחת
סתאאאם... וברצינות: שוקי עוף הן נתחים עסיסיים כשלעצמן וחבל לקלקל אותן בטיגון. שוקי עוף צלויות בתנור במגוון אפשרויות היא אחת המנות הטעימות. לא צריך ומיותר לטגן.
17:44 03.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ארז
פשוט בואו נפסיק להתנשא על אלוהים ולהגיד לו למה הוא התכוון כשכבר את התורה. בשום שלב בתורה לא כתוב שאסור לאכול עוף עם חלב. אגב.. המתכון הנ"ל לא נכון. הציפוי הוא בלילה...
פשוט בואו נפסיק להתנשא על אלוהים ולהגיד לו למה הוא התכוון כשכבר את התורה. בשום שלב בתורה לא כתוב שאסור לאכול עוף עם חלב. אגב.. המתכון הנ"ל לא נכון. הציפוי הוא בלילה ולא פירורי לחם.. כל הקטע זה ההתנפחות של הציפוי בטיגון עמוק. המרכיבים החלביים בציפוי משפיעים קצת. אבל רוב ההשפעה החלבית היא על העוף עצמו. אמורים להשרות את העוף ברוויון או משהו כזה. חלב מרכך בשר ותורם לפירוקו. בניגוד גמור למה שכל ה"דוקטורים" חכמי התורה טוענים.
המשך 16:47 03.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אביחי
צריך לטחון קורנפלקס ולהשתמש בזה לציפוי עדיף במעבד מזון ולדאוג שלא לטחון יותר מידיי
05:36 03.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צבי
ליטחון קורנפור ?קורנפלור הוא כמו אבק
11:09 03.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נדב
קודם כל, העוף אמור להיות מטוגן. Fried chicken. שנית, הציפוי הוא בלילה סמיכה שמורכבה בעיקר מקמח, תבלינים ונוזלים. אני חושב שבמקורי מוסיפים גם אבקת חלב(ובלי קשר, משרים את העוף עצמו ברוויון לריכוך).
16:50 03.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחת
סתאאאם... וברצינות: שוקי עוף הן נתחים עסיסיים כשלעצמן וחבל לקלקל אותן בטיגון. שוקי עוף צלויות בתנור במגוון אפשרויות היא אחת המנות הטעימות. לא צריך ומיותר לטגן.
17:44 03.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ארז
פשוט בואו נפסיק להתנשא על אלוהים ולהגיד לו למה הוא התכוון כשכבר את התורה. בשום שלב בתורה לא כתוב שאסור לאכול עוף עם חלב. אגב.. המתכון הנ"ל לא נכון. הציפוי הוא בלילה...
פשוט בואו נפסיק להתנשא על אלוהים ולהגיד לו למה הוא התכוון כשכבר את התורה. בשום שלב בתורה לא כתוב שאסור לאכול עוף עם חלב. אגב.. המתכון הנ"ל לא נכון. הציפוי הוא בלילה ולא פירורי לחם.. כל הקטע זה ההתנפחות של הציפוי בטיגון עמוק. המרכיבים החלביים בציפוי משפיעים קצת. אבל רוב ההשפעה החלבית היא על העוף עצמו. אמורים להשרות את העוף ברוויון או משהו כזה. חלב מרכך בשר ותורם לפירוקו. בניגוד גמור למה שכל ה"דוקטורים" חכמי התורה טוענים.
המשך 16:47 03.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אביחי
צריך לטחון קורנפלקס ולהשתמש בזה לציפוי עדיף במעבד מזון ולדאוג שלא לטחון יותר מידיי
05:36 03.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צבי
ליטחון קורנפור ?קורנפלור הוא כמו אבק
11:09 03.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נדב
קודם כל, העוף אמור להיות מטוגן. Fried chicken. שנית, הציפוי הוא בלילה סמיכה שמורכבה בעיקר מקמח, תבלינים ונוזלים. אני חושב שבמקורי מוסיפים גם אבקת חלב(ובלי קשר, משרים את העוף עצמו ברוויון לריכוך).
16:50 03.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתבאסים?
מתבאסים?!
21:05 02.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר