שר התחבורה, בצלאל סמוטריץ', קיים הבוקר (שני) יחד עם גורמי המקצוע במשרדו פגישה עם ראשי הרשויות אפרת, גוש עציון, קרית ארבע, חברון ודרום הר חברון.

סמוטריץ' אמר כי: "במשך השנים יהודה ושומרון לא קיבלה את היחס הראוי לה. יש הרבה לאן להתקדם בתשתיות, בכבישים, בתחבורה הציבורית. בחזוני, אנו משווים את ההתפתחות של יהודה ושומרון להתפתחות האדירה בישראל הקטנה – כבישים, רכבות, תחבורה ציבורית, תשתיות, לא פחות ממה שזכאי כל אזרח בישראל".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

WhatsApp Video 2019-11-18 at 13.19.33

בין הנושאים שסוכמו בפגישה: הרחבת התכנון של כביש לב יהודה ב6 ק"מ נוספים עד צומת בית ענון בכדי להשלים את הכביש מירושלים לקרית ארבע ככביש דו מסלולי ודו נתיבי לכל אורכו, ביצוע תיקונים דרומית לקרית ארבע באופן מיידי.

בנוסף, הורה השר להוסיף קווים מביתר עילית אל מערת המכפלה וקו ישיר מתחנת הרכבת בקרית גת לקרית ארבע על מנת לשפר את השירות ולהקל את העומס מכביש ירושלים-קרית ארבע.

דובר היישוב היהודה בחברון, נועם ארנון, מסר לסרוגים: "מדובר על צעד מבורך וחשוב. הקווים הללו יעזרו לאוכלוסיות גדולות המעוניינות לבקר ולהתפלל במערת המכפלה ויחזקו את הנוכחות היהודית והישראלית בעיר האבות והאמהות. חיזוק השרשים הוא חיזוק העץ כולו".