שר הביטחון לשעבר משה בוגי יעלון מגיב בחריפות לדיווח בישראל היום לפיו נתניהו רוצה להישאר בתפקידו עוד 5 חודשים בכדי להשלים את החלת הריבונות בבקעה.
יעלון כתב בחשבון הטוויטר שלו: "התעוררנו לספין חדש של נתניהו: פתאום הוא זקוק ל-5 חודשים, כדי להחיל ריבונות על הבקעה… מה הפריע לו לעשות זאת במשך למעלה מעשור בשלטון? אפשר לעשות זאת בזמן קצר יותר מ – 5 חודשים, בממשלת אחדות, בראשותו של בני גנץ".

על פי הדיווח הבוקר (שני) של יהודה שליזנגר בישראל היום, המתווה נולד בשיחות בין הליכוד לכחול לבן לפיו נתניהו יכהן עוד כמה חודשים כדי להצליח להשלים את החלת הריבונות על הבקעה. בישראל היום מצוטט בכיר בליכוד שאומר כי "רה"מ חושב שבחצי שנה יוכל להוביל מהלכים חשובים כמו קידום הריבונות בבקעה. לכחול לבן כל הסיבות להגיד כן. אם הולכים לבחירות, נתניהו ממילא ממשיך עוד חצי שנה".
כאמור בעבר חברי הכנסת הנדל וטרופר הציעו לרב רפי פרץ להחיל את הריבונות על הבקעה, בתמורה להצטרפותם לממשלה בראשות בני גנץ.
על פי הדיווח של אמנון אברמוביץ' ועמית סגל אמש (ראשון) בחברת החדשות, בכחול-לבן התעורר דיון לאחר שהליכוד ונתניהו הציעו מתווה חדש בו נתניהו יעזוב לאחר 5 חודשים בלבד את ראשות הממשלה, ובכחול-לבן מגלגלים רעיון לפיו לפיד ומפלגתו לא יצטרפו בתחילה לממשלתה אחדות.





תגובות
עבודה בעיניים אסור לוותר לביבי אפילו ליום אחד... הפלונטר בגללו שיעזוב את הבלוק ויצטרף לממשלת גנץ ושיטפל במצבו המשפטי. כחול לבן צריכה להשאר שלמה. אחרת ביבי עם הבלוק מפורר אחד אחד... אחרכך יבוא בוגי... אל תהיו נאיבים... הוא מסובב את כולם על האצבע...
תגובה תום זה מלשון תמימות? לא במקרה שלך ישראל היא מדינת היהודים לעם היהודי לא טרוריסטים ותומכי טרור תשנו גישה שמאלנים
יעלון שר בטחון לשעבר ליאור עזריה זוכר אם לא גאנץ תגיד האמת המפלגה שלך עוברת אחוז חסימה ומה עם הנחשים בקריה לקראת סיום הרמטכלות שלך אז יש לך בעייה למה נתניהו רוצה חמישה חודשים פשוט מאוד אחר כך מפזר את הכנסת מה לא הבנת הרי תמיד לא הבנת סע תן גז
עד שיחקר על הצוללות לא מאמין למילה עד שיתנו לחקור את נתניהו בעניין הצוללות ונראה שלא היתה בגידה שלו במדינה ובזבוז של מיליארדים רבים. לא מאמין למילה שלו ולא של מנדלבליט. עבדו על כולכם. נתנו לחקור על השאר אבל לא על התיק המרכזי. תתעוררו!!!
מנסה לבטל את כחול לבן הוא רוצה להתחיל ולפורר את אי הלגיטימציה שעשו לו וגם לפלג את כחול לבן וגם לתת תחושה כאילו נתן הצעה טובה. כמובן שהליכוד גם יוכל לפוצץ הכל לפני שגנץ יקבל תפקיד ואם לא יפוצץ הליכוד יסיים בשנתיים האחרונות. הרי ראש ממשלה מכהן יש לו יתרונות קבים.