הרבנות נתנה הכשר לסניף מקדונלד'ס הפתוח בשבת
באופן חריג נתנה הרבנות הראשית לישראל תעודת הכשר לסניף מקדונלד'ס הפתוח בשבת. הסניף שנמצא בנתב"ג עבר התאמות של מכון צומת למניעת חילול שבת

באופן חריג הרבנות הראשית לישראל נתנה תעודת הכשר לסניף מקדונלד'ס הפתוח בשבת. מדובר בסניף הכשר של רשת ההמבורגריות הנמצא בנמל התעופה בן-גוריון.
לפני מספר חודשים זכתה הרשת להפעיל את המסעדה במתחם המזון, והיא מפעילה סניף כשר של הרשת, שנדרש לעבוד גם בשבת לשימושם של נוסעי הטיסות הזרות הנוחתות וממריאות בשבת מישראל, על אף שלא ברור מה להם ולמזון כשר. יודגש, כי בתי מלון למשל, פועלים גם בשבת בתחום ההסעדה, אך המטבח פועל תוך שמירת שבת.
בעקבות הצורך של מקדונלד'ס, פנו נציגיה למכון צומת כדי לערוך סיור הלכתי-טכני לבדיקת היתכנות שימוש במכשירי מטבח לצורך חימום אוכל מוכן בשבת ללא חילולה. המהנדס הראשי של מכון צומת יוני בן דוד ועמיתו דניאל שינשינסקי ביקרו במקום, בדקו את המכשירים וגילו את הקשיים הפוטנציאליים בהפעלתם בשבת. בין השאר ביקשו כי בשל הפעולה והשימוש בשבת לא יותקנו במקום רגשי דלת וטמפרטורה הנמצאים במקררים רבים לצורך למעקב ולהתראה.
עוד עלה כי על ארונות החימום שבהם מדפים עם פלטות לשמירת חום, עם תכנות חום על כל מדף לעבוד ברצף מכניסת שבת עד ליציאתה וכי במכשירים שונים נדרש כיסוי ונעילה של מתג ההפעלה וכפתורים אחרים בשבת כדי לוודא פעולה רציפה של המכשיר ללא מגע ושינוי כלשהו באמצע פעולתו בשבת.
הכנת האוכל תיעשה כמו בבתי הארחה הפועלים בשבת – בישול מערב שבת, וחימום בלבד של האוכל במהלך כל השבת, ללא שינוי טמפרטורה.
הרב מנחם פרל ראש מכון צומת אומר כי מבחינת הכשרות ההלכתית טכנולוגית אין פער משמעותי בין מטבחים של בתי מלון למטבח של מסעדה. "הסיטואציה איננה פשוטה כיוון שהמקום פועל בשבת אך וידאנו כי המכשירים שבמקום פועלים כדת וכדין בשבת והעיקר – במקום לא יתקיים בישול בשבת דבר שיטריף את כל הכלים ולא יאפשר לציבור לאכול במקום גם בימות החול."
מהרבנות נמסר: "מדובר בהסדר הקיים למעלה מ-16 שנה, (אשר אושר על ידי הרבנים הראשיים דאז), הקיים אך ורק באולם הנוסעים היוצאים בשדה התעופה לאחר עמדת החתמת הדרכונים (שטח הטיסות היוצאות).
במסגרת ההסדר ניתן לבית עסק אשר נדרש להיות פתוח בשבת כחלק מתנאי הזיכיון, אישור לפעול במתכונת הקיימת בבתי המלון ברחבי הארץ בהם האוכל מוכן בערב שבת ומחומם בתנורים. יודגש כי כלל הבישולים מתבצעים טרם כניסת השבת ותפעול החנות באופן שוטף מתבצע על ידי עובדים שאינם יהודים תוך פיקוח כשרותי במהלך השבת של הרבנות לכשרות ארצית."