פעמיים כי טוב: 2 מתכונים קלים לסופגניות

פעמיים כי טוב: 2 מתכונים קלים לסופגניות

גם אנחנו לא הצלחנו להתאפק לחנוכה בשביל סופגנייה טובה. לקראת כסלו המתקרב, סידרנו לכם 2 מתכונים קלים לסופגניות מוצלחות וטעימות שמתעלות על החנויות- צפו

1.מתכון למיני סופגניות עם ציפוי דבש וסוכר

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
4 כוסות קמח
25 גרם שמרים טריים
1/4 כוס סוכר
1/2 2 כוסות מים חמימים
2 ביצים
1 כפית שטוחה מלח
לציפוי:
1/2 כוס דבש
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
1 מקל קינמון

אופן ההכנה:
1. ממיסים את השמרים והסוכר עם המים החמימים במשך 10 דקות, עד לתסיסה של הנוזלים.

2. מוסיפים לקערה את הקמח, הביצים והמלח ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה ודביקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים בצד לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, על אש בינונית.

4. נוטלים כף גדושה של הבצק ומורידים בזהירות לשמן החם ומטגנים במשך 3 דקות מכל צד, עד להזהבה. כדי שהשמן לא יתקרר, מטגנים רק 5 סופגניות בכל פעם. מוציאים לנייר סופג.

5. הכנת הסירופ: מחממים בסיר קטן את הדבש, כוס הסוכר והמים עם מקל הקינמון עד שהסוכר והדבש נמסים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך 5 דקות נוספות, עד לקבלת סירופ חלק וסמיך. מסירים מהאש ומניחים לצינון. לאחר מכן מסדרים את הסופגניות (עדיף שיהיו חמות) בצלחת ויוצקים מעל את הסירופ. ניתן לפזר אגוזים קצוצים מעל.


2. מתכון לסופגניות בשקית

מצרכים: 

1 שקית ניילון חזקה
2 1/4 כפיות שמרים יבשים פעילים
3 כוסות קמח, מנופה
1 ביצה
3 כפות סוכר
1 כוס מים חמים
1/2 1 כפות שמן
1/2 כפית מלח
1 כף ברנדי או קוניאק
גרידת קליפה מלימון אחד
שמן לטיגון
למילוי: ריבת תות / ריבת חלב / שוקולד מומס או כל מילוי אהוב אחר

אופן ההכנה:
1. מוסיפים את השמרים, המים החמים, הסוכר, הברנדי, גרידת הלימון, השמן, הביצים והקמח לתוך השקית וסוגרים. לאחר מכן מערבבים הכול יחד

2. מניחים את השקית בקערה מלאה במים חמים למשך שעה.

3. על משטח מקומח, מחלצים את הבצק מהשקית – הוא צריך להיות דביק (מה שהופך את הסופגניות לנהדרות!). מרדדים לעובי של 1 ס"מ, ומוודאים שהבצק מקומח משני צדדיו, כדי למנוע הידבקויות.

4. עם רינג או כוס, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5 ס"מ. את שאריות הבצק מגלגלים לכדור, מרדדים וקורצים שוב. מכסים את עיגולי הבצק במגבת למשך 30 דקות.

5. ממלאים מחבת בשמן עמוק ומחממים אותו היטב.

6.כשהשמן רותח ניתן לזרוק לתוכו בזהירות 4-5 עיגולי בצק, בהתאם לגודל המחבת. מטגנים כל סופגנייה במשך דקה מכל צד, עד להשחמה יפה ומוציאים לנייר סופג.

7. עם מזלף או מזרק, ממלאים את הסופגניות במילוי האהוב עליכם, מפזרים אבקת סוכר ומגישים 🙂

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו