מבזקים
סרוגים

עד לפקיעת המנדט: מרתון פגישות בבית הנשיא

נשיא המדינה ימשיך היום בפגישות הפוליטיות עם ראשי המפלגות בניסיון אחרון להרכבת ממשלה. מדובר בפגישות עדכון בלבד ובמערכת הפוליטית לא רואים בהם סיכוי להתקדמות ממשית

כ"ב חשון התש"פ
עד לפקיעת המנדט: מרתון פגישות בבית הנשיא
עד לפקיעת המנדט: מרתון פגישות בבית הנשיא צילום: (צילום: מארק ניימן/ לע"מ)

כמעט 16 שעות נותרו לבני גנץ לפני שמועד המנדט שבידו יפוג ויחזור לנשיא המדינה, עד אז יבצע ריבלין לאורך כל שעות היום (רביעי) מאמצים קדחתניים למניעת בחירות שלישיות במרתון פגישות.

מדובר בפגישות עדכון בלבד ובמערכת הפוליטית לא רואים בהם סיכוי להתקדמות ממשית, אך מכבדים את הנשיא שדחוף מאחורי הקלעים להקמת ממשלת אחדות, תרחיש שלאחר פיצוץ המגעים בין נתניהו לבני גנץ נראה רחוק מלהתקיים.

כאמור, לבית הנשיא יצעדו בזה אחר זה לפגישות פוליטיות במסגרת המגעים היומיומיים למען הרכבת ממשלה, ראשי המפלגות שטרם נועדו אתמול:

בשעה 09:45 ייפגש הנשיא עם ח"כ בוגי יעלון, בשעה 11:45 עם ח״כ אחמד טיבי וח"כ איימן עודה, בשעה 13:00 עם סגן השר יעקב ליצמן וח"כ משה גפני, בשעה 13:45 עם השר נפתלי בנט וח"כ איילת שקד ובשעה 14:30 עם השר אריה דרעי.

שקד באולפן: "צריך להקים ממשלת ימין עם ליברמן"
שקד באולפן: צילום: שקד באולפן:

המערכת הפוליטית סוערת לקראת שעות מכריעות בעתיד המדינה, כשכל העיניים תלויות לקראת הצהרתו של אביגדור ליברמן בשעה 13:00 בכנסת, בה הוא צפוי לעדכן על המשך מהלכיו הפוליטיים.

מוקדם יותר פרסמנו על לחצים הכבדים שמופעלים על יו"ר ישראל ביתנו במטרה להקים ממשלת ימין צרה. אחד מראשי בלוק הימין אמר לסרוגים: "הכדור במגרש של ליברמן, נעשה כל מה שאפשר כדי שזה יקרה".

בית הנשיא מרכיבים קואליציה נשיא המדינה ראובן ריבלין