צה"ל תוקף לכל אורך היממה האחרונה יעדי טרור של ארגון הטרור הג'יהאד האיסלאמי ברצועת עזה, במקביל עד לשעה 23 בלילה שוגרו מטחים כבדים לעבר יישובי עוטף עזה, שדרות ואשקלון. מאז, שעות של שקט נשמרות בכל הארץ ולא נשמעו אזעקות צבע אדום.
במהלך הלילה תקפו כלי טיס של צה"ל בין היעדים: עמדות שיגור רקטות תת-קרקעיות ועמדת שיגור עילית, תשתית טרור תת-קרקעית וחמ"לים צבאיים של הארגון.
כמו כן, מוקדם יותר הערב, כלי טיס של צה"ל תקף שלושה פעילי טרור בצפון רצועת עזה לאחר ששיגרו רקטות משטח רצועת עזה לשטח ישראל, הם חוסלו. עד כה, נהרגו מחבלי ג'יאהד ועוד 45 נפצעו, כך לפי משרד הבריאות הפלסטיני.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
במקביל, לכל אורך הלילה מתקיימות הערכות מצב בקריה בתל אביב של הרמטכ״ל אביב כוכבי, ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הבטחון נפתלי בנט ובכירים נוספים במערכת הביטחון. כמו כן, מחר בשעה 10:00 בבוקר תתקיים ישיבת ממשלה מיוחדת בירושלים לעדכון שרי הממשלה וחברי הקבינט המדיני-ביטחוני שנועדו כבר בקרייה.
200 שיגורים, 46 פצועים
החל משעות הבוקר ועד לשעות הלילה זוהו כ- 200 שיגורים משטח רצועת עזה לשטח ישראל. סוללות כיפת ברזל יירטו עשרות שיגורים, כאשר אחוזי היירוט עומדים על מעל ל-90 אחוז. כמו כן הודגש כי מעל 50 אחוז מכלל השיגורים נפלו בשטחים פתוחים.
גם במד"א עדכנו על 46 בני אדם שנפצעו מתחילת ההסלמה בשעה 05:00 בבוקר ועד לשעה 18:45 יום שלישי, כשכולם במצב קל. בין הנפגעים נרשמו 2 פצועים קל מרסיסים (גברים כבני 30 ו-55, במועצה האזורית באר טוביה), 23 נפגעים קל שנפצעו בדרכם למרחב המוגן ו-21 נפגעי חרדה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בתוך כך, בפיקוד העורף משגרים הנחיות חדשות מיום שלישי 12.11.19 החל משעה 23:00 ועד ליום רביעי 13.11.19 בשעה 20:00.
לפיהן, ישנה הקלה באזור דן, ירקון והשפלה שם ניתן לקיים לימודים, למעט במבנים יבילים או בניה קלה ועבודה ללא הגבלה.ה תכנסויות ואירועים עד 300 איש בשטח פתוח, ובשטח סגור – ללא הגבלה ואין הגבלה כלל להליכה לעבודה.
אולם בעוטף עזה, אזור לכיש, הנגב ודרום השפלה ההוראות נשארות חמורות. בהן אסור הכינוס מעל 100 ובשטח סגור בלבד, לא יתקיימו פעילויות ואין יציאה לעבודה, למעט מקומות חיוניים.

מוקדם יותר שר הבטחון החדש נפתלי בנט הכריז על מצב מיוחד בעורף ביישובים הנמצאים בטווח של עד 80 ק"מ מרצועת עזה, זאת בהתאם להמלצת הדרגים המקצועיים. אורכה של ההכרזה תקפה כרגע למשך 48 שעות, אך מותנה באישור הממשלה ע"י משאל טלפוני בין השרים.

מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
שלמה
הינך בן ........ שבע שש חמישים חמש
19:40 13.11.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישעיהו
למעשה ביבי כבר עוד מעט מגיע ל-14 שנים שנים בראשות הממשלה מתוחם 11 ברציפות. בביטחון המדינה כבר לא מושבתת על ידי החמאס אלא ע"י הג'יהאד. שלא לדבר על האיראנים שמפתחים גרעין...
למעשה ביבי כבר עוד מעט מגיע ל-14 שנים שנים בראשות הממשלה מתוחם 11 ברציפות. בביטחון המדינה כבר לא מושבתת על ידי החמאס אלא ע"י הג'יהאד. שלא לדבר על האיראנים שמפתחים גרעין וכוחותיהם נמצאים קרוב לישראל. בכלכלה, ביבי ביזבז את כל ההצלחות בהייטק והביא את המדינה לגרעון שיא כאשר השירות לאזרח גם הוא מהווה שיא - שיא שלילי. אולי הוא הצליח במדיניות החוץ? אז ככה, צופר וארם נהריים חזרו לירדן בגלל שלא נוהלו מגדים מדיניים עם ירדן. בית הדין של האיחוד האירופאי פסק בצדק שיש לסמן מוצרים שמיוצרים בהתנחלויות. ביבי אתה כישלון. לך הביתה, עכשיו!!!
המשך 07:47 13.11.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר