על רקע בדק הבית שעושים בבית היהודי, גם באיחוד הלאומי עושים חושבים לגבי המשך דרכן של המפלגות הסרוגות.

יו"ר האיחוד הלאומי השר בצלאל סמוטריץ' קרא היום (ראשון) בוועידת החינוך הלאומי של 'מקור ראשון ומרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא' לאיילת שקד לחזור לציונות הדתית.

על האפשרות למיזוג: "יש מקום למפלגה ציונית גדולה וחזקה בכנסת ישראל. אין מקום לרסיסי מפלגות ולא לאיחוד טכני. צריכה להיות מפלגה ציונית אחת. אני מוכן לתת את המפתחות לכל ועדה שתקבע מתווה הגון. אני מוכן מחר בבוקר לפרק את המפלגה שלי כדי להביא בשורה".

הרב רפי פרץ שהתראיין אחריו, התייחס למה שקורה בימין החדש ואמר: "איילת ונפתלי החליטו ללכת לליכוד, להתערות שם אני מכבד את ההחלטה ומאחל להם בהצלחה".

אתמול פרסמנו בסרוגים כי בבית היהודי מינו 5 נבחרים ראשונים למועצה הציבורית שתייעץ למפלגה, הן לגבי המשך דרכה והן לגבי מטרותיה. בין הנבחרים, שרה ב"ק, אמיתי פורת, גאל גרינוולד ועוד.