בעקבות התחקיר של אראלה שטרנבך בחדשות 13, המשטרה פתחה בחקירה נגד מנהיג קהילת 'שובו בנים' אליעזר ברלנד – זאת לאחר שאחת החסידות הגישה תלונה במשטרה נגדו על כך שהבטיח לבתה חולת הסרטן כי הוא ירפא אותה תמורת אלפי שקלים במסגרת "פדיון נפש" – ובכך לטענת האם סייע בפועל להמתת בתה.

"אני כאן כדי להגיש תלונה נגדו על המעשים שהוא עשה", הסבירה נורית בפתח תחנת המשטרה, "כל הכוונה שלי היא שברלנד ישלם את מה שהוא צריך לשלם – ואת זה המשטרה תחליט. אני פה כדי שאף אמא לא תסבול כמו שאני סבלתי, ובשביל שהוא ישלם על מה שהוא עשה – והוא עשה".

לפי המשטרה, החקירה תתמקד גם בניסיון לאסוף ראיות מחסידיו של ברלנד – אך מכיוון שמדובר בקבוצה סגורה, סביר להניח שחבריה לא ישתפו פעולה עם החוקרים. עבור ברלנד עצמו לא תהיה הראשונה שלו, זאת לאחר שהוא כבר נחקר והורשע בעבר בעבירות מין בחסידות שלו ואף נידון למאסר – אך ברח לחו"ל, נתפס בהולנד והוסגר לישראל. מאסרו קוצר בשל מצבו הבריאותי, והוא זכה לשחרור מוקדם מהכלא.

כזכור, בתחקיר תיעדה נורית, שבתה מתה מסרטן, את ברלנד לוקח מידיה אלפי שקלים ומבטיח לחולה אריכות ימים: "הבטחתי לאמא שאת עוברת את גיל מאה; מליון אחוז. אני אלווה אתכם כל החיים". בנוסף, ברלנד הורה לבתה להימנע מטיפולים רפואיים מצילי חיים, הטיל עליה דיאטה רצחנית, וגבה ממנה מאות אלפי שקלים. אחרי לחץ רב, הרב הסכים לתת לבת החולה להיבדק, אך כשזה קרה המצב כבר היה בלתי הפיך.