למרות שחג הפסח נראה עוד רחוק, במחלקת הכשרות של הרבנות הראשית לישראל מתחילים להתכונן לחג.
מסמך הערכות שהופץ לאחרונה למשגיחי הכשרות במפעלים ובבתי האריזה מבקש לחדד מספר הוראות לגבי מתן כשרות לפסח למוצרים השונים.
בראשית המסמך כותב ראש אגף הכשרות הארצי, הרב יעקב סבג מספר כללים והוראות הנדרשים למתן כשרות לפסח.
כדי למנוע חומרות מיותרות דורשים ברבנות כי מוצר המכיל קטניות או תערובת קטניות יש לציין בגדול "לאוכלי קטניות" אך אין לרשום "מכיל קטניות" על מוצרים שאין בהם בבירור קטניות.
גם במוצרים המכילים רכיבי קנולה, לפתית או כותנה יש לציין לאוכלי:שמן קנולה/לפתית/כותנה ולא "מכיל קטניות". גם מוצרים שאינם מכילים קטניות כלל אך נארזים או מיוצרים במתחם אשר עשו בו שימוש בקטניות או ברכיביהן יצוין "עשוי להכיל שאריות מקטניות" ובלבד שמכונות האריזה והייצור נוקו כדבעי.
למנוע זיופים
בהתייחס לחותמת הכשרות לפסח, וכדי למנוע זיופים ממליצים ברבנות להדפיס את המילים "כשר לפסח תשע"ג" על גבי אריזת המוצר או לציין כי מדובר ב"ייצור מיוחד לפסח תשע"ג".
ברבנות לא מאשרים שימוש במדבקה הנושאת את הציון "כשר לפסח" בלבד, ובמקרים חריגים תאשר הרבנות מדבקות מיוחדות לכשרות לפסח, כשעל המדבקה צריך להיות מצוין שם המוצר ושם הרב נותן ההשגחה.
את המדבקות דורשים לשמור "שמירה יתרה" ולאחסנם במקום שמור כדי ש"סלילי המדבקות לא 'יסתובבו' במקומות וע"ג מוצרים שאינם 'ראויים'."
למנוע טעויות
רבנויות המעניקות הכשר למפעלים המייצרים מיני מאפה שונים כגון: לחמניות, וופלים, עוגות, שקדי מרק, חטיפים, אטריות, דגני בוקר וכדו', מתבקשות להקפיד כי צורת המאפה לפסח תהיה שונה לחלוטין מהרגיל ובאופן מהותי, כגון: ממלבן לעגול, מעגול למשולש.
על המוצר יש לציין בכיתוב בולט/זוהר כי מדובר במוצר כשר לפסח ולציין את ברכת המאפה (המוציא, מזונות או שהכל).
ברבנות מתריעים כי "סחורה או מוצרים שלא ישווקו ע"פ הדרישות הנ"ל יוחזרו למפעל, משווק או יצרן אשר ייתפס כשברשותו מדבקות "כשר לפסח" בניגוד לנוהל צפוי לנקיטת אמצעים והטלת קנסות."
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
שמואל
14:08 28.11.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יובל סתיו
הרבנות מתפקדת יוצא מהכלל אז על מה יתקפו אותה בחוברת הבאה??.....
09:43 28.11.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
00:13 28.11.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר