חוקרי להב 433 עצרו הבוקר (שני) לחקירה 10 חשודים ועיכבו 9 מעורבים נוספים בחשד למעורבות בעבירות שוחד, קבלת דבר במרמה, הלבנת הון, עבירות על פי פקודת מס הכנסה וכן עבירות נוספות. בין המעורבים שעוכבו שני אישי ציבור בכירים בשלטון המקומי.
לסרוגים נודע כי בין העצורים נמצאים שני ראשי ערים ובעוזר לשעבר של שר בכיר.
במסגרת החקירה, שעברה הבוקר מהמישור הסמוי לגלוי, עולה החשד כי עובדי ציבור בכירים, ביחד עם אחרים, ביצעו, לכאורה, עבירות שחיתות תוך מעורבות בעלי השפעה בחברות ממשלתיות ובמוסדות שלטון.

ממצאי החקירה עולה כי בעלי אינטרסים פעלו כדי לקדם את ענייניהם העסקיים, תוך ביצוע עבירות וכדי להשפיע על מקבלי ההחלטות בחברות ממשלתיות לקדם את ענייניהם. כמו כן עלה החשד כי בעלי תפקידים בכירים ברשויות מקומיות ואף במשרדי ממשלה מעורבים לכאורה אף הם בקידום ענייניהם של בעלי האינטרסים בתמורה לשוחד או ממניעים פסולים אחרים.
במהלך היום בוצעו עשרות חיפושים וכן התבצעה פעילות אכיפה כלכלית נרחבת.
ממשטרת ישראל נמסר: "משטרת ישראל תמשיך לחקור ולחשוף עבירות הנוגעות לטוהר המידות הפוגעות באזרחים הנורמטיביים, במדינה, בקופתה ובאמון הציבור במוסדותיה ונבחריה".
תגובות
המקום הכי בטוח למושחתים- ישראל! המקום הגרוע ביותר לחושפי שחיתות - ישראל !
מושחתים שהשתן עולה לראש, לא יודעים שובע.
עוד כמה מקורבבים שרוצים להרוויח כמה שקלים... אתם יודעים שיוקר המחיה מאמיר ומאמיר
כל הכבוד למשטרה לא ישמעו ממני הרבה קרדיט ללובשי המדים הכחולים, אבל במקרה הזה צריך להוריד את הכובע ולהודות לקיומו של שלטון חוק פעיל ואקטיבי ששומר על מהותו. ישר כח
משטרע במלוא עליבותה אני מעדיף שהמשטרע תשקיע את המשאבים שלה במיגור עבירות רכוש ואלימות, הפוגעות במרקם החברתי ופוגעות בכל אזרח ואזרח לאין ערוך. אבל זה בכלל לא נמצא בסדר היום של המשטרע. רק חקירות בעלי אינטרסים, שנתונים לפרשנות המסריחה והמושחתת של החוקרים. חקירות ראשי ממשלה, ראשי ערים, ואנשי ציבור.