תוך כדי המצב הביטחוני הקשה ובצל המתקפה של החמאס, פקדו השבוע תלמידי ישיבות ההסדר במסלול שילובים, את בסיס הקליטה והמיון (בקו"ם) והתגייסו ליחידות קרביות בצה"ל.
מדובר על גיוס של כ-80 תלמידים, שהתגייסו ביום ראשון לחטיבת גולני וביום רביעי לחטיבת הנח"ל. יש לציין כי מחזור נובמבר הוא מחזור גיוס חדש במסלול ההסדר ולכן גם הקטן ביותר.
לקולות שמחה וריקודים על הזכות שנפלה בחלקם, הגיעו תלמידי ישיבות ההסדר כאשר הם מלווים בבני משפחותיהם ובחיזוק הרבנים מהישיבות בהן הם לומדים. אל התלמידים הלוחמים יצטרפו למערך הביטחון כ-30 בחורים נוספים שיתגייסו בעוד שבוע לתפקידים עורפיים בחיל התקשוב וחיל החימוש.
במועד גיוס זה בולטת גם נוכחותם של תלמידים עולים חדשים ומתנדבי חוץ לארץ. כאמור, מדובר בתלמידי מסלול "שילובים" אשר באים לישיבות ללימוד במשך שנה, ולאחריה הם משרתים שירות פעיל במשך שנתיים שלאחריהן הם חוזרים ללימודים בישיבה לשנה נוספת. סה"כ מדובר במסלול שאורך ארבע שנים.
מסייעים לעורף
ביומיים האחרונים (ד' וה'), בשל ההסלמה במבצע "עמוד ענן", נקראו תלמידי ישיבות ההסדר לסיוע בפיקוד העורף. מספר רב של תלמידים נקראו להתייצב בבסיס תל השומר והתגייסו לסיוע בשירות העורפי. בני הישיבות העניקו סיוע לאזרחים במצוקה וערכו פעילויות חיזוק במרחבים המוגנים.
איתן עוזרי, מנכ"ל איגוד ישיבות ההסדר: "אנו רואים בגיוס לצה"ל ובמאמץ המלחמתי כמטרה שעומדת כנר לרגלנו. עת לעשות ועת ללמוד, וכאשר המצב דורש מאיתנו אנו מצטרפים ללא היסוס לפעילות הביטחונית".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
דודיק
חיזוק במרחבים המוגנים". פירוש הדבר במלים פשוטות: בני הישיבות ניצלו את מצוקת האזרחים, הכלואים במרחבים המוגנים, כדי לעסוק במיסיונריות. כמה אופייני וציני, למגזר שמשרת 14 חודש - פחות מחצי משרות...
חיזוק במרחבים המוגנים". פירוש הדבר במלים פשוטות: בני הישיבות ניצלו את מצוקת האזרחים, הכלואים במרחבים המוגנים, כדי לעסוק במיסיונריות. כמה אופייני וציני, למגזר שמשרת 14 חודש - פחות מחצי משרות סדיר מלא (של 36 חודשים) ועוד הוא מלא התפעלות מעצמו על שהוא בכלל מתגייס. על זה נאמר: ללכת בלי, להרגיש עם.
המשך 17:48 28.11.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר