הכי נכונה: מתכון מנצח לעוגת שמרים חגיגית

השילוב של מזג האוויר ההפכפך והחגים, גורמת לנו לרצות באופן ברור עוגת בית טובה לצד כוס תה. סידרנו לכם מתכון לעוגת שמרים קריספית וחגיגית שתפתיע את האושפיזין. תכפילו כמויות כי אתם לגמרי הולכים לחסל אותה עד החג הבא

חגיגית וטעימה: מתכון לעוגה שתשמחו לאמץ
  (צילום: שאטרסטוק)

מתכון לעוגת שמרים ביתית

השילוב של מזג האוויר ההפכפך והחגים, גורמת לנו לרצות באופן ברור עוגת בית טובה לצד כוס תה. סידרנו לכם מתכון לעוגת שמרים קריספית וחגיגית שתפתיע את האושפיזין. תכפילו כמויות כי אתם לגמרי הולכים לחסל אותה עד החג הבא

מצרכים:
4 כוסות קמח לבן
1 כוס חלב פושר/ מים
200 גר' חמאה/מרגרינה בטמפרטורת חדר
1 ביצה
5 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
ממרח שוקולד אהוב
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס (לא חובה)
קמצוץ קינמון
ביצה להברשה
לקישוט: סוכר גס ופרוסות שקדים קלופים לפיזור

שימו לב: ניתן להפוך את העוגה לפרווה, על ידי החלפת החלב במים ואת החמאה במרגרינה, בכמויות זהות

אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח לקערת המיקסר עם וו לישה, ומוסיפים את השמרים והסוכר. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה לפי הסדר הבא את החמאה חתוכה לקוביות, הביצה וכוס החלב ולשים במשך כ-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה למשך שעה וחצי.

2. מחממים את התנור על 180 מעלות.

3.לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשני כדורים שווים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים עליו כל אחד מן הכדורים למלבן בעובי 1 ס"מ.

צילום: שאטרסטוק

4. מורחים את השוקולד על כל אחד ממלבני הבצק ומפזרים מעל את האגוזים והקינמון לפי הטעם. טיפ: על מנת שיהיה לכם קל למרוח את השוקולד חממו אותו במשך חצי דקה במיקרוגל, ערבבו ומרחו בקלות בעזרת כף או מרית

5.מגלגלים לגלילה/רולדה את שני המלבנים, חוצים את הרולדה לאורכה ומגלגלים את שני החלקים לצורת בורג. לאחר מכן מעבירים את העוגות לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

צילום: שאטרסטוק

6. מורחים בביצה טרופה את שני הגלילות ומפזרים מעל סוכר (מומלץ סוכר חום גס).

7. מכניסים לתנור לאפיה במשך 35 דקות, עד שהגלילות מקבלות גוון זהוב משני הצדדים.

חג שמח ושבת שלום!

 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו