פיצול בימין

ראשי ימינה דנו: "מחוייבים גם בלי ספינים של החתמות"

ראשי ימינה ערכו דיון ביניהם סביב מכתב התמיכה בראש הממשלה, אך הדעות חלוקות רק לגבי החתימה: "יש אמון מלא בכל השותפים גם בלי ספינים של החתמות", אומר לסרוגים השר סמוטריץ'

ראשי ימינה דנו: "מחוייבים גם בלי ספינים של החתמות"
צילום: (צילום: בן דורי/ פלאש 90)

ראשי ימינה ערכו דיון ביניהם, סביב מכתב התמיכה בראש הממשלה נתניהו גם ב- 21 הימים שהמנדט להרכבת הקואליציה מתאפשר לכל אחד מ- 120 הח"כים. אך הדעות חלוקות לגבי החתימה, הסיבה? "שותפים גם בלי ספינים של החתמות", מסביר השר בצלאל סמוטריץ'.

בימינה מבקשים שהשפה מול ראש הממשלה תהיה של "שותפות" ו"אמון". את ההחלטה כרגע לא לחתום על מכתב התמיכה, אפשר להסביר בין היתר דרך המשלה לנישואים. לפיו, זוג נשוי לא מחתים אחד את השני כל בוקר על התחייבות. שקד אמרה דברים דומים לישראל היום: "זוג נשוי לא מאשר כל שבוע את הכתובה".

מבחינת סמוטריץ', כשיש אמון אין צורך בחתימות נוספות. לדבריו, "אנחנו מחויבים לבלוק, יש לנו אמון מלא בכל השותפים גם בלי ספינים של החתמות".

אך מה שנראה נכון מהצד, לא מתקבל יפה מצד השותפים אחרי שראשי המפלגות החרדיות יעקב ליצמן, משה גפני והשר אריה דרעי הודיעו על חתימה בלתי מסוייגת. גם הרב רפי פרץ רוצה לחתום, אך ההתנגדות של שותפיו מונעת ממנו להצטרף פומבית למהלך, אצל סמוטריץ' כאמור התמיכה היא בסיסית ואינה צריכה הוכחה. ואילו הח"כים נפתלי בנט ואיילת שקד טרם החליטו.

עם זאת, לאור הפיצול הצפוי אחר הצהריים, בין הימין החדש לבית היהודי ולאיחוד הלאומי- עלול הדיון להפוך ללא רלוונטי, כשהשתיים יהפכו לשתי סיעות נפרדות.

במקביל, המהלך שאמור היה למנוע עליית מועמדים אחרים מהימין כלל והליכוד הפרט, כמו גדעון סער או יולי אדלשטיין כמועמדים המומלצים על ידי 61 הח״כים, נקבר לעת עתה לאחר שנתניהו וויתר על הקדמה אפשרית של הפריימריז לראשות הליכוד. במקום זאת, נתניהו קיבל את הצעתו של יו״ר מרכז הליכוד, ח״כ חיים כץ, לכנס את חברי המרכז כדי לאשרר הצהרת נאמנות לראש הממשלה.

כמו כן, ההחלטה קובעת שהליכוד יהיה שותף אך ורק לממשלה שבנימין נתניהו יעמוד בראשה, בין אם לכל תקופת כהונתה או לחלק מכהונתה במסגרת רוטציה.

תגובות

9
8
התמים
06.10.19

כמה ספינים, תיחמונים , החתמות, כינוסים - ראו כיצד ביבי משריין את עצמו מכל צד , למען שרידותו הפוליטית. מעולם לא היה ראש מפלגה שהתנהג בצורה מטורללת כזו כדי לחייב את אנשי מפלגתו שלא להרים ראש, לא ליזום כל יוזמה עצמאית, לא לחשוב. פשוט לא יאומן כיצד אנשים שרואים את עצמם כבעלי חשיבה עצמאית, אנשים מובילים, אנשים חושבים - מסכימים להכנע לכל גחמה הזויה שיוצאת מבית מדרשו של ביבי, שהוא עצמו הולך ומאבד כל חוש מידה. טראגדיה שייקספירית : המנהיג שחושש מכולם - ומכלה את תומכיו . נורא.

7
בצלאל
06.10.19

מחויבות גם נתניהו מתחייב לעמוד בהתחיבותיו כלפי הציבור הדתי לאומי. תמיד זילזל בהם לאורך כל הדרך. בעיני הוא חשוד ואינו מקיים הבטחות.

1
משה
06.10.19

למה ? ביבי עקבי מאוד. גם בעתיד הוא מתחייב לזלזל בדתיים לאומיים

6
תרז
06.10.19

מכתב תמיכה בנט ושקד לא פלא שאתם מתבקשים לחתום על מכתב תמיכה בראש הממשלה. העבר הבוגדני שלכם היא הסיבה לכך. אינני מבינה אותכם עד כמה אתם לא מודעים או לא רוצים להיות מודעים להתנהלות המכוערת שלכם. אי אפשר לסמוך עליכם אך ורק על הצהרותיכם שנזרקות באויר.בפעם הראשונה לא עברתם את אחוז החסימה ובפעם השניה הצלחתם במעט .לא למדתם את הלקח ואתם ממשיכים בדרך הנלוזה שלכם ומקשים על ראש הממשלה. גועל נפש בא לי להקיא מכם אתם לא ראויים לייצג אותנו למרות שקבלתם מנדטים בעיקר בזכות ההתחברות עם הפלג הדתי . יש לנו ראש ממשלה מעולה ובמקום לעזור לו למגר את תופעת השמאל העברייני שמנסה בכל כוחו לחבל בפעליו של ראש הממשלה , אתם מצפצפים על מדינת ישראל ותוקעים לראש הממשלה מכשולים .הנאמנות אצלכם היא בגדר של אפס אפסים.