בעוד בבית הנשיא התקיים הטקס במהלכו הטיל נשיא המדינה את המנדט להרכבת הממשלה על ראש הממשלה נתניהו, יו"ר כחול – לבן בני גנץ שיגר הודעה בה הוא מודיע כי "כחול לבן בראשותי לא מסכימה לשבת בממשלה שכנגד העומד בראשה עומד כתב אישום חמור"

"האחדות אינה אילוץ בחירות מבחינתי", הוסיף גנץ, "אלא רצון אמיתי הנובע מהצורך לאחד את חלקי העם, ולייצר שלטון יציב ובעל יכולת משילות. שלטון שיפעל לתיקון בעיות העומק בחברה הישראלית."

הבלוק שבנה הליכוד לא מאפשר מו"מ להקמת ממשלה בראשותי

לדברי גנץ "לאחר הפגישה האחרונה אצל הנשיא, ולבקשתו, נועדו יו״ר צוות המו״מ מטעם כחול לבן ויו״ר צוות המו״מ מטעמו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. לצערנו, כבר בראשית הפגישה הודיע מר יריב לוין מטעם ראש הממשלה, כי הוא מייצג את הבלוק שבנה הליכוד עם שלוש מפלגות נוספות, מפלגות הימין והמפלגות החרדיות."

"הרכב זה לא מאפשר, מבחינת תוכן הנושאים, משא ומתן להקמת ממשלה רחבה בראשותי שתפעל למען כלל אזרחי ישראל. בפרט הרכב זה לא מאפשר להקים ממשלה שתייצג את אלה שבחרו יחד בשתי המפלגות הגדולות, אשר יקבעו מה יהיו קווי היסוד של הממשלה הבאה."

לבסוף ביקש גנץ להודות לנשיא על מאמציו הכנים לנסות ולמנוע בחירות נוספות ומיותרות.