אל תפספסו: 4 מתכונים לחלות הכי מיוחדות לראש השנה - סרוגים

אל תפספסו: 4 מתכונים לחלות הכי מיוחדות לראש השנה

רגע לפני ראש השנה, אספנו עבורכם 4 מתכונים מנצחים לחלות ולחמניות שישדרגו לכם את שולחן החג. מלחמניות בצורת רימון ועד לחלת דבש קלאסית - צפו במתכונים שלב אחרי שלב

חדשות סרוגים

חלת דבש קלאסית (צילום: שטארסטוק)

רגע לפני ראש השנה הבא עלינו לטובה, אספנו עבורכם 4 מתכונים מנצחים לחלות ולחמניות שישדרגו לכם את שולחן החג. מלחמניות בצורת רימון ועד לחלת דבש קלאסית – לכם רק נותר לבחור:

1. מתכון לחלת דבש

מצרכים:
1/2 3 כוסות קמח
2 כפות סוכר
2 כפיות שמרים יבשים אינסטנט
1 כפית מלח
3/4 כוס מים חמים (לא רותחים)
3 כפות דבש
1/3 כוס שמן קנולה
3 ביצים

אופן ההכנה: 

1. במיקסר עם וו לישה, מערבבים את הקמח (לאחר ניפוי) עם הסוכר והשמרים.

2. מוסיפים את המלח, המים, הדבש ו-2 ביצים ומערבבים במהירות נמוכה, במשך כ-4 דקות – עד שהבצק מתחיל להתאחד. ואז מגבירים את המהירות לבינונית וממשיכים לערבב במשך 3 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד.

3. משמנים קלות קערה גדולה, ומעבירים לתוכה את הבצק. מכסים את הקערה באופן רופף עם ניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. קולעים את הבצק לחלה אחת – מוזמנים לקחת השראה מהוידיאו למעלה

5. מכסים את הבצק הקלוע בניילון נצמד רופף, ומתפיחים במשך 30-45 דקות. בינתיים, מחממים את התנור ל-180 מעלות.

6. בקערה קטנה, טורפים את הביצה שנותרה עם 2 כפות מים, וסמוך לאפייה, מברישים היטב את הבצק בתערובת.

7. אופים במשך 40-50 דקות, עד לקבלת גוון זהוב עמוק.


2. מתכון ללחמניות יונים

לחמניות יונים חגיגיות שישדרגו לכם את שולחן החג. מתכון מוצלח מאת הקונדיטורית אריאל בן חמו. כך תכינו אותם שלב אחרי שלב- לצפייה במתכון לחצו כאן


3.מתכון ללחמניות אישיות בצורת רימון

המתכון מיועד לכ20-25 לחמניות רימון (תלוי בגודל).

מצרכים

1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
4 כפות סוכר
3/4 כוס שמן (גודל של כוס חד"פ פלסטיק)

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, מוסיפים 3 וחצי כוסות מים פושרים (200 מ"ל) ולשים עד שמתקבל בצק דביק (מוסיפים מים בעת הצורך כדי לקבל את המרקם הדביק). לאחר מכן מוסיפים את השמן לבצק ולשים עד שהשמן נטמע בבצק.

2. מניחים את הבצק להתפחה של חצי שעה ושוב לשים את הבצק 2-3 דקות.

3. מהבצק יוצרים כדורים בגודל שמתאים למנג'ט (במקרה שלי הקוטר של הכדור 7 ס"מ) ומכניסים אותם למנג'טים לתפיחה נוספת.

רגע לפני שנכנסות לתנור (צילום:אבישג דרורי)

רגע לפני שנכנסות לתנור (צילום:אבישג דרורי)

4. הכנת כתר הרימון: לוקחים מהבצק כמות המספיקה לכדור אחד ומרדדים את הבצק שיהיה שטוח ודק, לאחר מכן קורצים את הבצק בעזרת חותכן בצורת פרח/כוכב.

5. שמים את הפרח מעל כדור הבצק ואח"כ בעזרת אביזר חד ודק דוקרים את אמצע הפרח ודוחפים פנימה את הפרח בתנועה סיבובית (לא לפחד, אחר כך זה שוב תופח ועולה כלפי מעלה) .לאחר מכן מעצבים את הקצוות של הפרח כך שיראו כמו של רימון.

האבזרים ליצירת הכתר המושלם(צילום:אבישג דרורי)

האבזרים ליצירת הכתר המושלם (צילום:אבישג דרורי)

*האביזר החד הוא מכשיר שיוצר מיץ מלימון, אפשר להשתמש גם בקשית.

6.לאחר הדבקת הכתר לעיגולי הבצק והתפחה קצרה מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים בטמפ' של 180 מעלות למשך 25-30 דקות. מומלץ להפעיל את התנור על מצב טורבו ל-5 דקות ראשונות ואח"כ להעביר לאפיה רגילה.

הצעת הגשה: זיגוג דבש ליופי על הלחמניות. הכנת זיגוג דבש: מערבבים 2 כפות דבש עם 2 כפות מים רותחים ומברישים מיד כשהלחמניות יוצאות מהתנור.


4. חלה עם תפוחים: 

שנה טובה ומתוקה!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
חלות
שמשון | 24-09-2019 10:39
אתאנו לחלות פניך.
2
חלות
רומית | 24-09-2019 23:51
ממש. יפות החלות. כל הכבוד