חבר הכנסת יאיר לפיד, מראשי מפלגת כחול לבן, תוקף את ראש הממשלה בנימין נתניהו בעקבות הצהרותיו האחרונות על סיפוח ותוהה מה מנע ממנו לעשות זאת עד עכשיו- במשך 13 שנה שהוא בתפקיד ראש הממשלה?
בראיון לתכנית 'העולם הבוקר' ברשת 13, אמר לפיד: "מילא שעושים תעלולי בחירות אבל שיהיו מוצלחים. כולם עושים תעלולי בחירות אבל זה לא מוצלח". לדברי לפיד, "זה יתרון להיות ראש ממשלה בזמן בחירות, אבל המגבלה היא שכולם אומרים 'הבן אדם כבר 13 שנה ראש ממשלה, מה שהוא עשה עד היום הוא כבר לא יעשה' אין לו חידושים, וכל מה שהוא אומר ועושה עכשיו זה כדי להביא עוד איזה שני מצביעים מקריית ארבע".

עוד הוסיף שר האוצר לשעבר כי "הבעיה הכי גדולה של נתניהו היא שהוא יותר מדי שנים בתפקיד. היו לו תקופות שהוא היה בסדר. אמנם לא תמיד הסכמתי איתו, אבל ישבתי בממשלה שלו. יותר מדי זמן בתפקיד זה לא בריא. הוא הראשון אגב שדיבר על להגביל את תפקיד ראש הממשלה לשתי קדנציות".
תגובות
הציונות הדתית לא לא למדה מאומה מטעויות עבר. תמליכו את העלוב הזה לראש ממשלה
תגובה לא יאיר לפיד ילמד אותנו על עשייה... אבל בשביל שאכן נתניהו יקדם מדיניות ימנית ויהודית צריך ימינה חזקה! #ימני_מצביע_ימינה
הליכוד ימין חלש הליכוד הוא ימין חלש מאוד. ימין באמת זה רק ימינה! #ימינה_בגדול_ או_ ליכוד_עם_השמאל